divendres, 14 de gener del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 14 gener 2011

Obertura
La rentada de cara al nucli antic solsoní arriba al seu final. Aquesta setmana han començat els treballs de remodelació del carrer de Sant Llorenç, l'últim dels eixos viaris que es reurbanitzarà amb el Pla d'Intervenció Integral del Nucli Antic. Respecte el projecte iniciat el 2005, el pla s'ha anat ajustant a la realitat del moment. La conjuntura econòmica ha obligat a deixar de banda algunes propostes com l'aparcament soterrat de la plaça de les Moreres o l'arranjament dels carrers de Llobera i del Castell. Malgrat això, sobre el terreny s'hi han inclòs intervencions sobre la mobilitat, per exemple, que no estaven previstes. En l'últim any d'execució del pla, l'Ajuntament convoca dilluns la ciutadania per fer balanç d'aquest ambiciós projecte de transformació del centre històric.
Titulars
· Esquerra Republicana impugna l'acord de ple amb el qual es fixava un sou per al vicepresident segon, Joan Solà. El grup comarcal a l'oposició ha presentat un recurs de reposició davant del que considera una modificació encoberta del cartipàs.
· Olius, Navès, Clariana i Llobera posaran en marxa el mes que ve punts d'accés a internet. S'hi organitzaran cursos d'informàtica adreçats especialment als col·lectius dels joves i de la gent gran.
· L'enduriment de la llei anti-tabac és mal rebuda per alguns establiments solsonins, tot i que no es percep una davallada de la clientela. Per contra, a les farmàcies ha augmentat la demanda de cigarretes electròniques.
· Augmenten els casos de quadres virals atesos al Centre Sanitari respecte les mateixes dates de l'any passat. També s'ha detectat un desplaçament de la grip estacional per la grip A, especialment entre els infants, tot i que el fenomen no és alarmant.
· La recuperació econòmica de Solsona, principal objectiu del programa electoral d'Esquerra Republicana per a les municipals del maig. L'alcaldable de la formació, David Rodríguez, ha anunciat l'inici d'una campanya de proximitat amb la societat solsonina per elaborar les propostes per a la propera legislatura.
· En l'últim mes de l'any s'ha detectat un increment de l'índex d'atur al Solsonès del 3,5% respecte el novembre. Amb tot, el 2010 va tancar-se amb una reducció del 4% de la desocupació en comparació amb l'any anterior.
· Publiquen un llibre sobre els models turístics del Solsonès en relació amb el medi natural. És una publicació de l'organització ecologista Ipcena, però recull les visions de diversos agents socials de la comarca.
· En esports, destaquem la victòria del Guixers en la Supercopa de futbol sala disputada el cap de setmana passat. A banda d'això, fem un repàs al calendari de competicions, que es reactiva després de festes.
· Ens desplacem a Sant Llorenç per a l'agenda d'aquest cap de setmana. Hi celebren la festa de Sant Antoni Abat, des d'avui mateix i fins dilluns.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí