divendres, 28 de gener del 2011

Titulars i Obertura Infomatiu 28 gener 2011

Obertura
Quatre mesos després de conèixer públicament la renúncia de Jordi Riart a tornar a optar a l'alcaldia de Solsona, Convergència i Unió ha presentat finalment el seu candidat. Durant aquest temps, han estat diversos els noms que han sonat en el vox populi solsoní. Un d'aquests és el d'Esteve Algué, el nou cap de llista amb què la federació nacionalista vol recuperar l'alcaldia de Solsona. La formació comarcal encapçalada per Joan Solà i Albert Muntada ha apostat per un perfil empresarial atenent a la conjuntura econòmica actual. Per ara, es desconeix la resta de l'equip que acompanyarà Algué, que fins ara s'havia mantingut allunyat de la primera línia de la política municipal.
Titulars
· El PSC tornarà a concórrer a les eleccions municipals del maig amb Josep Caelles com a cap de llista. També l'acompanyarà en segona posició Encarna Tarifa. Els socialistes confien en l'aval de la feina feta durant aquesta legislatura.
· El president de la Diputació fa costat al sector turístic de la Vall de Lord després de la polèmica generada per la publicació d'un llibre d'IPCENA sobre els models turístics del Solsonès. Jaum eGilabert va visitar ahir el Port del Comte i diversos municipis de la comarca.
· L'aprofitament que l'Ajuntament de Solsona obtingui dels terrenys que rep de la urbanització de nous sectors, només podran ser reinvertits en habitatge de protecció oficial. Ho determina el patrimoni municipal de sòl i habitatge, constituït en el Ple d'ahir al vespre.
· Des d'ara i fins a final de març, els propietaris de gossos de Solsona poden registrar-los en el cens municipal d'animals domèstics de forma gratuïta. L'Ajuntament ha engegat una campanya que porta per lema "Si tens una mascota, fes-li el carnet".
· Solsona urbanitzarà enguany el carrer de Mossèn Serra i Vilaró. Feia 5 anys que el projecte era al calaix a l'espera de resoldre l'expedient de contribucions especials.
· El 18 de febrer es convoca la primera sessió participativa d'un procés que ha de desembocar en la creació del Consell Municipal de Joves de Solsona. La regidoria de Joventut preveu que aquest nou òrgan consultiu sigui una realitat a l'abril.
· Solsona enceta l'any amb 9.457 habitants empadronats, 24 més que l'any passat. La població s'estabilitza i s'equilibra pel que fa a sexes amb un increment de dones i una disminució d'homes. Els residents de procedència estrangera representen el 19,16 % del total, amb un lleuger descens del col·lectiu marroquí i un increment del romanès.
· Solsona FM s'adhereix a la xarxa d'emissores de COM Ràdio. Amb aquest tràmit, la ràdio disposarà d'assessorament tècnic gratuït.
· En esports, destaquem que aquest vespre comença un curs de formació de monitors de futbol base. Es durà a terme tots els caps de setmana fins el 18 de març.
· La Setmana de la Llengua Anglesa organitzada per l'Escola Arrels centra l'agend dels propers dies. El públic en general està convidat a participar en una xerrada, un concurs de preguntes, tastets, música i programes de ràdio.
Podeu escoltar l'Informatiu complet clicant aquí