divendres, 21 de gener del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 21 gener 2011

Obertura
Aquesta setmana s'ha viscut un nou enfrontament institucional motivat per les obres de la portada d'aigües del pantà de la Llosa del Cavall. Els veïns d'Olius han estat testimonis de diverses arrencades i parades dels treballs en tan sols tres dies i a hores d'ara encara no hi ha res en ferm. L'alcalde, Ramon Sala, ha signat un decret per paralitzar les obres al·legant la manca d'autorització municipal. Per tenir un factor més a favor, ahir al vespre el Ple del Consell Comarcal va donar llum verd a la declaració d'arbreda d'interès comarcal una roureda de la finca de Cal Monegal per on ha de passar la canonada. Sala assegura que no desistirà en l'objectiu de modificar un traçat que considera inviable tant a nivell mediambiental com econòmic.
Titulars
· En un termini d'un mes hauran finalitzat els treballs d'instal·lació de la senyalització direccional i hotelera de Solsona. És la tercera i última actuació d'aquest tipus després del desplegament dels indicadors patrimonials i els smartpoints.
· L'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal promocionen els espais d'interès natural del Solsonès mitjançant senyals informatius i interpretatius instal·lats als parcs de la Mina i de la Mare de la Font. Aquesta iniciativa es complementa amb un itinerari botànic que identifica 25 espècies diferents.
· Fènix cedeix al Centre Sanitari un aparell de massatges limfàtics Flowave valorat en prop de 10.000 euros. L'entitat ha aconseguit reunir més del 50% dels diners gràcies a donatius d'entitats, ajuntaments, particulars i taxistes, mentre que el Centre s'ha compromès a aportar-hi el finançament necessari per acabar de pagar la màquina.
· Milloraran el paviment de la calçada i l'aparcament de la plaça de Sant Roc. L'actuació es finançarà amb l'excedent de la remodelació del carrer de Sant Pau.
· El Consell Comarcal ratifica la retribució del seu vicepresident segon, Joan Solà. Ho fa després de donar resposta al recurs de reposició presentat pels republicans.
· L'investigador del Centre Tecnològic Lluís Brotons lidera un projecte sobre aus estepàries finançat per la Fundació General del Consell Superior d'Investigacions Científiques, el CSIC, i el Banc Santander. El solsoní és un dels cinc Projectes Zero que rebran més d'un milió d'euros.
· Xavier Novell nomena el rector de Bagà com a vicari general. L'equip que acompanyarà al bisbe al Consell de Govern de la diòcesi està integrat majoritàriament per capellans joves.
· Solsona s'endinsa aquest cap de setmana en la Festa de Sant Antoni. En destaquen una exhibició de falcons i passejades amb poni per als petits com a principals novetats.
· Ja és a la venda el primer disc de llarga durada dels solsonins Despertadors Atòmics. "L'Ofici del Rellotger" es podrà sentir en directe a Solsona l'11 de febrer.
· Andreu Alet encapçala l'actualitat esportiva perquè ha anunciat que deixa la presidència del Club Esportiu Arrels després de 15 anys al capdavant. També destaquem la segona prova de raquietes de neu que aquest diumenge tindrà com a escenari el Port del Comte.
· L'agenda cultural ens porta dues propostes per demà. D'una banda, al matí, es farà una sortida per obtenir un cens d'ocells aquàtics hivernants. De l'altra, al vespre el SOM ha programat una xerrada sobre la conjuntura econòmica actual amb Arcadi Oliveres i Vicenç Ferrer.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí