divendres, 18 de juny del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 18 juny 2010

Obertura

200 grams per habitant i dia, o el que és el mateix, 9.000 quilos a la setmana. Aquest és el balanç de xifres del primer mes de recollida de la fracció orgànica a Solsona. La col·laboració ciutadana ha permès superar totes les expectatives que s’havia marcat el Consorci del Solsonès i Cardona per al Medi Ambient. Amb aquests nivells, la capital de comarca se situa entre les poblacions capdavanteres en la separació d’aquest tipus de residus. Ara queda pendent la implementació del servei al Vinyet, on es farà mitjançant autocompostadors domèstics, a partir del mes vinent.

Titulars

· El Consell Comarcal reclama a la Direcció General del Medi Natural més de 120 mil euros per executar el Pla de prevenció d’incendis. L’ens solsoní atribueix el retard en la neteja de boscos i accessos a l’espera del finançament que NO arriba.
· L’AMPA de l’escola del Vinyet ha preparat per diumenge una jornada lúdica per reivindicar el nou edifici del centre. Els alumnes del centre faran un acte simbòlic de col·locació de la primera pedra a l’indret que ha d’acollir les instal·lacions definitives, a la Cabana del Màrtir.
· El Departament de Política Territorial i Obres Públiques neteja d’urgència la carretera de Coll de Jou al Port del Comte. El vial s’ha hagut de tallar al trànsit per la perillositat de despreniments per les pluges.
· Una esllavissada a la carretera de la Coma a Tuixén posa al descobert restes humanes. En aquests moments se n’està analitzant l’origen, tot i que podrien datar-se de la guerra civil.
· L’ACA desembassa els pantans de la Llosa i Sant Ponç davant les pluges dels últims dies. Les reserves es troben un 25% per sobre de la mitjana de la darrera dècada.
· Unió de Pagesos sortirà al carrer si el Departament d’Interior prohibeix segar com a mesura de prevenció d’incendis. D’altra banda, el sindicat agrari ha demanat a la Generalitat que revisi els expedients d'indemnització dels ramaders víctimes d’atacs de voltors que han estat denegades.
· El creixement experimentat per la urbanització del Pi de Sant Just els darrers 10 anys s’acompanya de dèficits en infraestructures com la telefonia. Dijous els veïns celebren el 40è aniversari d’aquest nucli.
· Solsona bat el rècord de participació en la Quarta Marató de Donació de Sang. Dissabte passat es van realitzar més de 350 acaptes.

· Òmnium Cultural impulsa una nou format de festa per celebrar Sant Joan a Solsona. Enguany es recupera la portada de la Flama del Canigó i les activitats començaran a les 6 de la tarda.
· En esports, us expliquem que el Club BTT del Solsonès organitza una pujada ciclista al Coll de Serra-Seca. Aquesta primera edició es farà el proper dia 27 i és oberta a tothom.
· Entre les escasses convocatòries d’agenda, destaquem la sortida d’observació d’orquídies que ha programat el Grup de Natura. Serà diumenge a partir de les 9 del matí.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí