divendres, 11 de juny del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 11 juny 2010

Obertura
L’equipament que Solsona estrenarà el 2012 es dirà Casal Cívic Xavier Jounou. Ho van votar favorablement tots els grups municipals que integren el consistori en el ple extraordinari celebrat divendres passat al vespre. La sessió s’emmarcava en l’acte institucional de lliurament del títol de fill predilecte a la vídua de l’alcalde finat el gener. Més tard, a la plaça de Sant Joan, la participació de les entitats de les quals havia format part en un muntatge escènic va posar de manifest l’empremta que Jounou ha deixat a la ciutat.
Titulars
· Francesc Feu, titular d’un històric establiment del nucli antic, denuncia el vandalisme del qual són víctimes els veïns les nits dels caps de setmana. Feu reclama una major atenció de l’Ajuntament i la Policia Local.
· El Departament d’Educació adjudica les obres d’ampliació del pati de l’escola Setelsis. L’Ajuntament confia que aquest polèmic projecte sigui una realitat a l’inici del curs vinent.
· solsonaentitats.cat és el nou espai virtual de l’associacionisme solsoní. L’ha presentat aquesta setmana l’Ajuntament. A més de ser un portal, ofereix la possibilitat a les entitats de crear-se el propi web gratuïtament.
· Restriccions de trànsit a la carretera de Berga entre Navès i el límit comarcal. S’han produït els darrers dies fins avui i es repetiran a partir de dilluns i fins divendres que ve. Els talls de circulació es produeixen amb motiu de les obres de millora de la C-26.
· El mercat immobiliari cau el darrer any més d’un 45 per cent a Solsona. Per contra, la resta de capitals de la Catalunya central experimenten un creixement interanual de la venda de pisos.
· Un centenar de motos antigues fan parada avui a Solsona en el marc d’una trobada internacional. S’exposaran a les places de Palau i de la Catedral a primera hora d’aquesta tarda.
· Nombroses entitats culturals i socials de Solsona se sumen a la crida per captar nous donants a la quarta marató de donació de sang. Es fa demà durant tot el dia al Club Caixa Catalunya. L’objectiu és arribar a les 300 unitats.
· Òmnium Cultural, Creu Roja del Solsonès, l’Associació de Dones i Solsona Jove Ajuda ja tenen local al Casal de Cultura. L’Ajuntament ha redistribuït aquelles sales de les quals es feia molt poc ús. En aquests moments, no hi ha cap entitat en llista d’espera.
· El consistori solsoní duu a terme diverses intervencions per millorar la zona de les piscines municipals. S’hi ha instal•lat gespa artificial, s’ha tancat el recinte i properament s’actuarà per evitar les filtracions del vas de la piscina gran.
· En esports, destaquem que aquest cap de setmana Solsona acull per primera vegada una fase final de Catalunya de Bàsquet. Un total de vuit equips es disputaran el Campionat Pre Infantil Masculí.
· El Grup de Natura del Solsonès ens proposa un cap de setmana ecologista. Per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient avui s’obre la sisena Setmana del Medi Ambient amb xerrades, sortides i una exposició.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí