divendres, 12 de març del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 12 març 2010

Obertura

Ja ben entrat el mes de març, tota Catalunya s’ha vist sorpresa per la nevada més abundant i generalitzada de l’última dècada. El Solsonès no n’ha estat una excepció. Durant tota la setmana, el paisatge idíl·lic de color blanc ha contrastat amb els inconvenients derivats d’aquest fenomen meteorològic, que ha deixat gruixos d’entre 30 centímetres i 1 metre. A Solsona, aquesta neu i el gel s’han apoderat de les calçades i voreres dificultant la circulació tant dels vehicles com dels vianants. Des del consistori, valoren positivament la resposta que s’ha tingut davant del temporal. Per la seva banda, el Consell Comarcal, agraeix la col·laboració ciutadana i de les ADF i reclama més mitjans per fer front a temporals com aquest.

Titulars
· Comencen amb bon peu les negociacions entre els ajuntaments afectats per la portada d’aigües de la Llosa del Cavall i l’ACA. Inicialment, la Generalitat no descarta que el Solsonès es pugui fer càrrec de la gestió.
· L’ACA completarà els propers mesos diverses obres vinculades amb el sistema de sanejament d’aigües residuals de Solsona. Una de les actuacions més imminents serà l’arranjament del camí de la Ribera des del Camp del Molí fins a la depuradora.
· Dimarts s’inicia la transició definitiva a la TDT a La Coma. A final de mes, s’apagaran els centres emissors del sistema analògic que donen servei a la comarca.
· El Solsonès vol incloure’s en el Pla d'Iniciatives de Dinamització comarcal de la Generalitat per reactivar el sector empresarial. Entre altres mesures, es preveu l’avançament del calendari de millores d’infraestructures.
· El Consell Comarcal dóna suport a la candidatura del Port del Comte per acollir proves dels Jocs Olímpics d’Hivern 2022. Un dels punts forts de les instal·lacions del Solsonès és la proximitat amb Barcelona.
· Tècnics de diverses entitats i institucions solsonines es formen per prevenir l’assetjament laboral. La jornada s’emmarca en la commemoració del Dia Internacional de les Dones, que a la comarca se celebra al llarg de tot el mes.
· Una obra de suspens dóna el tret de sortida diumenge al cicle teatral Escenes. El repartiment l’integren actors coneguts com Lluís Soler o Mercè Montalà.
· En esports, fem un repàs a les convocatòries de futbol, futbol sala i bàsquet del cap de setmana.
· En la plana cultural, segueixen els actes per celebrar el Dia Internacional de les Dones. Dimarts a les 8 del vespre hi haurà una conferència al Consell Comarcal i dijous es projecta una pel·lícula al cinema París.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí