divendres, 17 de juliol del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 17 juliol 09

Obertura

A mesura que creix l’esperança de vida de la població, cada vegada és més progressiu el procés d’envelliment. Per cobrir les demandes que genera aquest fet, l’Administració ha de crear nous serveis d’atenció a la gent gran. Un d’aquests recursos inexistent a la comarca són els pisos tutelats. Ara, la regidoria d’Acció Social de Solsona es planteja la possibilitat de promoure la construcció d’aquest tipus d’habitatges a mig camí entre l’atenció domiciliària i la residència d’avis. En aquest àmbit, l’Hospital Pere Màrtir Colomés ha aconseguit el finançament necessari per ampliar les instal·lacions i condicionar una unitat per als usuaris amb un major grau de dependència.

Titulars
· Solsona, Cardona i el Consell del Solsonès signen un preacord per recollir conjuntament la fracció orgànica. A la tardor es farà una prova pilot al Vinyet i l’any que ve s’estendrà a la resta del municipi.
· El Solsonès genera prop d’1 quilo i mig de deixalles per habitant i any. Ho assenyala l’informe publicat aquesta setmana per l’Agència de Residus de Catalunya, que també posa de manifest que només es reciclen una quarta part dels residus que es produeixen.
· Aprovada definitivament la delimitació de l’entorn de protecció de l’església de Sant Esteve d’Olius. És un tràmit que s’emmarca en el Pla director d’aquesta zona patrimonial. L’obra més urgent per l’Ajuntament dins aquest pla és l’ampliació del cementiri.
· Sant Llorenç disposarà d’una sala polivalent i de la il·luminació al camp de futbol a la tardor. La millora de la zona esportiva es completarà amb la construcció d’una piscina municipal, que entrarà en funcionament l’estiu vinent.
· A menys d’un any de l’apagada analògica, ni la meitat de les llars de la comarca disposen de receptors de TDT. Ho assenyala una enquesta feta pública aquesta setmana per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.
· El Fòrum Ondara s’acomiada del bisbe de Solsona amb una carta publicada al seu butlletí electrònic. Aquest escrit recorda a Jaume Traserra les conseqüències dins la diòcesi del que aquest col·lectiu de capellans qualifica de conducta “autoritària” durant els vuit anys del seu pontificat. El bisbe ha presentat la renúncia al seu càrrec al Papa en haver complert els 75 anys dissabte passat.
· La setmana vinent s’iniciaran les obres d’aïllament dels cinc blocs d’habitatges pendents de rehabilitar al barri de Josep Torregassa de Solsona. Els treballs consisteixen a refer les façanes i substituir les portes i finestres per resoldre els problemes de fred i humitat que aquests pisos pateixen a l’hivern.
· Inauguren l’Espai Jove de la Coma. És un local condicionat a l’espai de la piscina per l’Ajuntament amb una subvenció de la Secretaria General de Joventut. També s’hi ubiquen les seus del Club d’Esquí la Coma i el Club Excursionista Prepirineu.
· El vuitè Congrés Internacional de Desenvolupament Rural, que es farà a final de setembre al Centre Tecnològic, se centrarà en la innovació a partir de l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.
· Un solsoní de 55 anys perd la vida a causa d’una caiguda en bicicleta. Antoni Solé va morir després de topar amb una vorera a la carretera de Manresa.
· Un bagenc, ferit greu en un accident laboral en una empresa de Guixers. Una explosió causada presumptament per un curtcircuit li va provocar cremades de segon grau a la cara i a les mans.
· En esports, recordem que demà, dissabte, arriba la vint-i-sisena edició de l’Hora de Resistència de Natació a les piscines municipals de Solsona. És una convocatòria oberta a tothom. L’organització es proposa batre un rècord de participació.
· L'agenda cultural de demà a Solsona ens porta música, amb una ballada de sardanes i la revetlla d'estiu a la plaça del Camp. A Navès, s'hi celebra la quarta edició de la Quina a partir de les 10 de la nit.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí