divendres, 3 de juliol del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 3 juliol 09

Obertura
Front comú dels ajuntaments afectats per la forta pedregada de dijous passat per reclamar ajudes a la Generalitat. Llobera és l’impulsor d’aquesta petició en tant que es tracta del municipi més perjudicat pel temporal. Tal com us informàvem la setmana passada, bona part dels pagesos han perdut tota la collita de cereal. Això implicarà que hagin de comprar la llavor per poder sembrar. D’altra banda, el sindicat agrari Unió de Pagesos denuncia que les compensacions per la pèrdua de la collita de colza que paguen les asseguradores estan molt per sota del seu preu de mercat.

Titulars
· Un grup de transportistes de Tradema reclama millorar les condicions tarifàries i de cobrament amb una aturada de dos dies. Tot i això es desconvoca la vaga entenent la situació delicada per la qual passa la factoria fustaire a l’espera que el setembre pugui millorar.
· La delimitació d’una zona de protecció a la serra de Pinós no permetrà la construcció del parc eòlic. Així ho assegura l’Ajuntament, que també condiciona el futur del projecte a la resolució del contenciós administratiu que té obert amb Endesa des de fa 2 anys.
· La funerària privada de Solsona manté el pols amb l’Ajuntament. L’empresa bagenca ha demanat al consistori que legalitzi els serveis funeraris o bé deixi de prestar-los. L’alcalde, Xavier Jounou, es referma en la intenció de mantenir el servei mentre la llei nodicti el contrari.
· El Consell Comarcal inicia contactes amb empreses per dissenyar la construcció d’una central de biogàs al Solsonès per absorbir la producció de purins. La iniciativa neix arran de les restriccions a les dejeccions ramaderes previstes a prop de la meitat de la comarca.
· El Consell Comarcal rehabilitarà l’antiga pista d’aterratge de Taurus, annexa a la fàbrica de Remco, per fer-la servir provisionalment per a l’aterratge d’helicòpters d’emergència. Aquest espai s’utilitzarà fins que el parc de bombers pugui traslladar-se al polígon de Santa Llúcia, on es construirà un heliport.
· Els premis a la iniciativa comercial i el comerç centenari de la Generalitat deixen 5 distincions a Solsona. L’Ajuntament rep un guardó pel projecte pioner dels smartpoints. També s’han distingit Ca l’Adroguer Nou, ca la Carme, Cal Candi i la pastisseria Sant Antoni per la seva trajectòria històrica.
· Les botigues solsonines engeguen les rebaixes d’estiu amb una tímida inflexió en el ritme de vendes. Els descomptes oscil·len, de mitjana, entre el 30 i el 40 per cent. La UBIC preveu unes facturacions similars a l’estiu passat.
· Fins dimarts a la tarda continua oberta la campanya de captació de voluntaris de la Policia Local de Solsona amb motiu del pas del Tour de França. Per ara hi ha una quarantena de persones inscrites. L’Ajuntament adverteix també sobre les afectacions d’aquesta cursa a la mobilitat durant el dijous a la tarda i divendres el matí.
· La segona fase del Pla estratègic antidroga del Solsonès se centrarà a difondre el contingut del treball presentat el març i a sensibilitzar la població d’entre 12 i 18 anys.
· El cap de setmana que ve Solsona acull la sisena edició de la Trobada de Gegants. S’hi aplegaran una desena de colles provinents de diversos punts del país i de l’estat espanyol.
· Més de 200 jugadors de bàsquet procedents de diversos punts del país, l’estat espanyol i l’estranger passaran per les instal·lacions esportives municipals de Solsona en la vint-i-tresena estada de tecnificació Èlite Jove. Aquesta setmana s’ha dut a terme el primer dels tres torns.
· En l’agenda cultural, destaquem la festa de Sant Cristòfol durant tot el cap de setmana. I diumenge, també estan de celebració els pescadors amb la seva festa anual.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí