divendres, 8 d’agost del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 8 agost 2008

Obertura
Després de més d’un any sense ocupar espai als mitjans de comunicació local i desaparèixer, pràcticament, de l’agenda política de la comarca, s’han tornat a posar sobre la taula els projectes d’instal·lació de parcs eòlics al Solsonès. La Direcció General d’Energia i Mines de la Generalitat ha atorgat l'autorització administrativa a Endesa per construir el parc del Villaró, de 12 aerogeneradors, en la continuació natural de la central de la Torregassa, que ja disposava de l'autorització pertinent. L’Ajuntament d’Olius farà tots els possibles per aprovar la llicència d’obres quan arribi el moment. Tot semblaria, doncs, que la companyia elèctrica té via lliure per tirar endavant la instal·lació dels molins de vent, però la denegació de la llicència d’obres per part de l’Ajuntament per construir el parc de Pinós ha complicat els projectes d’Endesa.

Titulars
· El CEIP El Vinyet doblarà el seu alumnat el curs vinent amb una vuitantena de matrícules. Durant aquest mes s’estan duent a terme les obres d’habilitació de 2 noves aules a l’edifici provisional de la Cissa.
· L’Ajuntament de Sant Llorenç rep de la parròquia les dependències del monestir on s’ubicarà el futur Museu de la Vall de Lord. N’han signat el conveni de cessió l’alcalde, el vicari general i el rector de la vila.
· El Miracle enceta l’any de celebració dels 550 anys de l’aparició de la Mare de Déu. L'efemèride va acompanyada d’un projecte de reforma del temple i l’entorn del santuari.
· El projecte de senyalització de masies i punts d’interès del Vinyet és a informació pública durant aquest mes. El consistori convocarà els veïns a una reunió per presentar-los el projecte el proper dia 21.
· El títol de Festa patrimonial d’interès nacional per a la Festa Major serà una realitat aquest setembre. Per commemorar-ho, institucions i entitats de la ciutat preparen un acte especial per al dia 5 de setembre al vespre a la plaça de Sant Joan.
· L’Ajuntament de Solsona convoca 4 places de treball per al Punt d’Informació de la Festa Major. Estarà obert entre el 6 i el 13 de setembre al vestíbul del consistori.
· L’Hospital Pere Màrtir Colomés oferirà un nou tractament per a persones amb demències a partir del setembre. Els usuaris de la residència desenvoluparan un projecte basat en l’estimulació dels sentits.
· Actuacions diàries al carrer, un recital de música moderna i concerts a la residència, la clínica i l’AMISOL, principals novetats d’enguany de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona. Entre el 13 i el 24 d’agost, els alumnes i els professors de l’AIMS oferiran una vintena d’actuacions arreu de la comarca.
· A la tardor es posarà en marxa una campanya de reciclatge al Solsonès. La participació dels ciutadans serà la clau de l’èxit de la iniciativa, que impulsa el Consell Comarcal.
· En esports, parlarem de l’inici dels entrenaments d’alguns equips de futbol, de la victòria del Versàtil en el campionat de Futbol 7 i de les 24 Hores de Futbol Sala Ciutat de Solsona, més d’algunes novetats que vénen de la mà del Club Bàsquet Solsona.
· L’agenda cultural l’encapçala la Festa Major de Sant Llorenç entre moltes altres festes majors arreu de la comarca. Durant aquest cap de setmana també es pot gaudir d’una àmplia oferta d’actuacions musicals per a tots els públics.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí