divendres, 18 de juliol del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 18 juliol 2008

Obertura
La remodelació del nucli antic de Solsona va avançant. Aquesta setmana l’Ajuntament ha presentat a veïns i comerciants l'avantprojecte d'urbanització dels carrers de la Regata i Dominics, per una banda, i el de Sant Llorenç i la Travessia de Sant Roc, per l’altra. Durant un mes, es mantindrà obert el procés de participació ciutadana perquè tothom qui ho vulgui hi pugui fer aportacions. Les principals inquietuds expressades pels veïns i responsables d’establiments són la durada de les obres i la mobilitat al nucli antic. Els treballs d’arranjament del carrer de la Regata començaran a la tardor mentre que els de Sant Llorenç hauran d’esperar fins al 2009.
Titulars
· La Generalitat es nega a finançar l’ampliació de llits de la clínica. El gerent de la Regió Sanitària Centre del Departament de Salut assegura que la llista d’espera per aquest servei és d’un màxim de 15 dies.
· El mes que ve Telefónica començarà les obres d’ampliació i renovació de la xarxa de telefonia i banda ampla al Pi de Sant Just. Aquest nou compromís, que arriba amb més de mig any de demora, ve motivat en gran part per l’actuació d’ofici del Síndic de Greuges.
· Navès continua immers en els problemes amb el servei telefònic. D’una banda, alguns usuaris del municipi han passat més de 15 dies sense línia i, de l’altra, l’Ajuntament encara no ha rebut resposta per l’avaria que va deixar sense servei diversos abonats durant un mes el maig passat.
· Des d’aquesta setmana, la Policia Local disposa d’una moto per patrullar i d’una agent més a la plantilla, que en aquests moments està formada per onze efectius. L’Ajuntament ha avançat que a final d’any es convocaran dues places més per adequar el cos policial.
· Canvi de presidència a l’executiva comarcal de Convergència. Jordi Xandri no repetirà en el càrrec i es retira de la primera línia política. Tot apunta que Joan Solà, de la JNC, serà la nova cara al capdavant de la formació nacionalista al Solsonès.
· Excaven a Odèn un túmul funerari de 4.000 anys d’antiguitat i el segon més gran de la comarca. Durant tres setmanes, han realitzat els treballs un equip d’arqueòlegs dirigit per Josep Castany.
· Poc més de la meitat dels alcaldes de la comarca sol·liciten acollir-se al decret del Departament de Governació per cobrar un sou. Les retribucions oscil·len entre els 1.000 i els 1.400 euros en funció del nombre d’habitants de cada municipi.
· Castellar de la Ribera renovarà la senyalització turística i els indicadors de les masies de tot el municipi. D’altra banda, el mes de setembre s’enjardinarà el nucli que dóna nom a la població.
· El Centre de Natura d’Odèn ofereix visites guiades fins a final d’agost al salí i al centre de cria de falcons.
· El conreu de la tòfona es presenta com una alternativa rendible als cultius tradicionals. Ho han assegurat els màxims responsables europeus del sector en una trobada al Centre Tecnològic.
· En esports, centrem l’atenció en el Club Futbol Solsona, que la propera temporada es mantindrà a Primera Territorial, però passant al grup de Lleida.
· L’agenda cultural d’aquests dies ve carregada de música, però també hi ha lloc per al primer torneig de breakdance, demà, dissabte, a la tarda, i les jornades càtars diumenge a Lladurs.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí