divendres, 11 de juliol del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 11 juliol 2008

Obertura
Ja s’ha posat data a l’entrada en funcionament de la unitat de subaguts i psicogeriatria a la segona planta del Centre Sanitari. Si les previsions de la gerència de la clínica nofallen, l’estiu vinent es podran ofertar un total de vint places i absorbir la llista d’espera actual. Els responsables del Centre Sanitari ja han presentat el projecte al CatSalut, tot i que encara està a l’espera de rebre’n una resposta oficial.

Titulars
· La vicepresidenta del Centre Sanitari, Claustre Rafart, percebrà 900 euros mensuals per dedicació parcial realitzant funcions de gestió. ERC ho interpreta com una retribució per serveis polítics.
· El Consell Comarcal reflota l’empresa d’obra pública Iniciatives i Foment. Se n’actualitzaran els preus, s’incrementaran les actuacions i s’ampliarà la plantilla tot i que el pressupost serà més reduït.
· Obren la convocatòria d’ajuts de transport escolar i menjador per al curs vinent. El Consell Comarcal preveu destinar-hi més de 600.000 euros.
· L’empresa pública ADIGSA ha iniciat les obres de rehabilitació dels blocs d’habitatges socials de Josep Torregassa de Solsona. Els treballs s’executaran en dues fases i tenen un pressupost d’un milió tres-cents mil euros.
· El Solsonès formarà part de la nova comissió d’urbanisme de la Catalunya Central. L’Administració confia que aquest instrument permetrà donar més agilitat i eficàcia als tràmits urbanístics.
· Pere Macias lamenta la manca d’actuació de la Generalitat i el govern espanyol davant la situació de crisi econòmica. El dirigent de Convergència s’ha reunit a Solsona amb el teixit empresarial de la comarca.
· L’Ajuntament d’Odèn aprovarà una moció del grup municipal d’Esquerra Republicana per tal d’agilitar l’execució de les obres de pavimentació del camí de Serra Seca a la Valldan.
· El Centre Tecnològic posa en marxa la nova escola taller centrada en les tecnologies de la informació i la comunicació. El projecte formarà una desena de joves d’entre 16 i 24 anys.
· El Consell Comarcal crea una borsa de treball jove, que es presentarà el dia 21 d’aquest mes.
· El Solsonès genera menys deixalles que la mitjana catalana. Malgrat això, només recicla una tercera part dels residus totals.
· La regidoria d’Urbanisme de Solsona convoca els veïns i comerciants del nucli antic per exposar-los els avantprojectes de remodelació dels carrers de la Regata, Dominics, Sant Llorenç i travessia de Sant Roc.
· La Unió de Botiguers posa en marxa les activitats d’estiu. La principal novetat és una activitat per donar a conèixer les obres del Museu Diocesà i Comarcal.
· Solsona s’afegeix aquest diumenge a la campanya contra l'esclerosi múltiple. Les piscines municipals tindran l’entrada gratuïta durant tota la jornada.
· En la plana esportiva, destaquem que ja es poden formar grups per a la 25a hora de resistència de natació. Es durà a terme a les piscines municipals dissabte que ve.
· La cita cultural estrella d’aquest cap de setmana ve de la mà del cicle de concerts ‘Solsona dóna la nota’, amb l’actuació del grup de folk Les Violines, avui al vespre al Teatre Comarcal.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí