divendres, 4 de juliol del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 4 juliol 2008

Obertura
La xarxa d’Internet sense fils municipal és un dels principals projectes d’aquesta legislatura a Solsona i tot apunta que podrà ser una realitat aquesta tardor. L’empresa Eurona ja n’ha finalitzat els treballs d'instal·lació de la infraestructura principal i ha començat a realitzar-ne les proves de funcionament. Al mateix temps, la regidoria de Comunicació està acabant de perfilar amb l'assessorament de Localret els aspectes jurídics que han de regir la fórmula d’explotació del servei, que es farà a través d’un règim de concessió.

Titulars

· El Síndic de Greuges actuarà d’ofici per esbrinar les causes de la manca de noves línies telefòniques al Pi de Sant Just. L’Ajuntament d’Olius calcula que el problema pot afectar uns 300 veïns.
· La Fiscalia investiga el presumpte abocament il·legal aigües residuals de l’escorxador de Navès. Segons el decret, aquest fet podria suposar un delicte contra els recursos naturals, la salut pública i el medi ambient. Ho van denunciar Ipcena, la Plataforma en defensa del riu Aigua d’Ora i la Comunitat de Regants de Cardona.
· Convergència i Unió exigeix a la Generalitat que restitueixi el bosc talat de la cua del pantà de Sant Ponç. El grup ha traslladat aquesta demanda de l’Ajuntament d’Olius al Parlament.
· El Carnaval ja té oficialment un nou president, Joan Casals, i una junta. Conformen aquest equip 11 de les 22 persones de l’anterior junta de l'Associació de Festes.
· L’Ajuntament de Solsona ampliarà els Serveis Socials amb un agent d’acollida. La principal funció d’aquesta persona consistirà a atendre els nouvinguts que s’estableixen a la ciutat i fer-ne un seguiment continuat en el seu procés d’integració.
· El programa d’activitats l’Estiu a l’Escola disposa d’una seixantena d’usuaris durant aquest mes. De cara a l’agost, es preveu arribar fins a 150.
· Aquesta setmana s’han iniciat les classes de repàs escolar que ofereix el consistori durant l’estiu. Hi prenen part uns seixanta estudiants de primària de del primer cicle de secundària.
· La Generalitat obligarà tots els municipis catalans a separar la fracció orgànica a partir del 2010. L’incompliment d’aquesta llei imposarà cànons que en el cas del Solsonès podrien superar els 100.000 euros.
· L’Institut Cartogràfic de Catalunya ha instal·lat un receptor de GPS al Centre Tecnològic. D’aquesta manera, Solsona queda integrada a la xarxa d’estacions permanents del sistema.
· L’Ajuntament de Pinós vol esmenar un error en les escriptures de l’immoble municipal per recuperar la propietat de tot l’edifici. Algunes dependències de la casa consistorial consten com a propietat del bisbat.
· Solsona engega les rebaixes d’estiu amb més estocs i amb bones perspectives. L’endarreriment del bon temps ha retardat les compres de roba i calçat de temporada.
· Aquest cap de setmana la ciutat s’endinsa en l’oferta de concerts d’estiu amb el cicle ‘Solsona dóna la nota’. La diversitat de gèneres i una aposta per la qualitat de les formacions en són els principals al·licients.
· L’Acadèmia Internacional del Solsonès arriba a la seva setena edició amb la voluntat d’apropar-se més al públic. Concerts de música moderna, actuacions a l’hospital i a la residència i mitja hora diària de recitals al carrer en són les principals novetats.
· La Catedral de Solsona acollirà aquest diumenge la consagració del primer diaca permanent del Bisbat. Es tracta d’un col·laborador dels capellans que no ha de mantenir el celibat.
· El bàsquet regna aquests dies en l’agenda esportiva de Solsona. Les instal·lacions esportives municipals acullen la vint-i-dosena edició del prestigiós campus Èlite Jove.
· En l’agenda cultural, destaquem la Festa de Sant Cristòfol, a Solsona, i la Diada d’Arts i Oficis de la Vall de Lord, a Sant Llorenç. Totes dues celebracions s’allargaran durant el cap de setmana.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí