divendres, 4 de gener del 2008

Titulars i obertura Informatiu 4 gener 2008

Obertura

Aquesta setmana prop de mig miler d’abonats al servei municipal de l’aigua de Solsona s’han quedat sense subministrament durant gairebé 24 hores. El motiu, una nova avaria a la xarxa a l’encreuament de la carretera de Bassella amb el carrer del Vall Fred que va tenir lloc la matinada de dimarts a dimecres. La resposta dels serveis municipals va ser immediata, amb una jornada completa de treball per restaurar la canonada afectada. Amb tot, aquest lapse de temps es devia fer etern pels veïns que no tenen dipòsits de la zona de la plaça del Camp, el carrer de Sant Agustí, el passatge d’Antoni Guitart i la carretera de Bassella. Aquest incident ha posat de manifest que la xarxa de la ciutat està obsoleta en molts punts, sobretot per l’antiguitat de les canonades. Per fer-hi front, el consistori va adoptant progressivament les mesures fixades en el Pla director de l’aigua, aprovat la legislatura passada.
Titulars
· Els actes de carrer continuaran centrant la propera edició del Carnaval, que aquest any arriba més d’hora que mai, a final d’aquest mes. L’Associació de Festes compta amb un pressupost de 148.000 euros, 12.000 menys que l’any passat.
· Els embassaments del Solsonès es mantenen a nivells baixos tot i les darreres pluges. Sant Ponç es troba a menys de la meitat de la seva capacitat i la Llosa del Cavall, a un 21%.
· Un accident mortal amb dues víctimes a Castellar de la Ribera enceta l’any amb mal peu a les carreteres del Solsonès.
· Interposen un contenciós administratiu contra l’Ajuntament de Pinós per haver denegat la llicència ambiental per a la instal·lació d’una planta de llots. L’alcalde creu que la resolució del recurs serà favorable al consistori.
· L’Ajuntament de Pinós inicia els tràmits per permetre la instal·lació de dos parcs solars de 12 hectàrees al sud del municipi. Si tots els informes de l’Administració catalana resulten favorables, aquest projecte podria ser una realitat a final de setembre.
· Solsona viurà demà una de les cavalcades més singulars dels últims anys, amb un recorregut més llarg i una comitiva reial que mobilitzarà 90 persones.
· La botiga el Ninot de Paper s’emporta el primer premi del tercer concurs d’aparadors. També han estat guardonats els establiments Box i Riu Esports i Moda.
· En esports, una sola cita. Aquest vespre, el primer equip del Solsona disputarà un amistós amb el Club Atlètic Gironella.
· Pel que fa a les convocatòries culturals, el dia de Reis el Lacetània representarà la darrera funció dels Pastorets. Serà al Teatre Comarcal a les 6 de la tarda.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3