divendres, 25 de gener del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 25 gener 2008

Obertura
El Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Solsona, el POUM, encarrila la seva recta final. Quatre anys després d’encetar el procés d’elaboració d’aquest document, sembla que per fi, supera els últims tràmits per poder ser operatiu. El darrer escull és la definició del traçat de la variant de la C-55, condició imprescindible per a l’aprovació definitiva del document. Després que la direcció general de Carreteres hagi emès un informe que determina que les dues opcions són similars tant econòmicament com a nivell de dificultat tècnica, Urbanisme ha passat la pilota a la teulada de l’Ajuntament, que haurà d’escollir entre el traçat sud o el nord-est de la variant. El consistori s’haurà de pronunciar en els propers dies per tal que la Comissió d’Urbanisme pugui donar el seu vistiplau definitiu al POUM de Solsona en la sessió del mes de març.
Titulars
· Els ajuntaments de Solsona i Sant Llorenç de Morunys han presentat una proposta de revisió dels estatuts del Centre Sanitari. La reducció del nombre de representants polítics a la junta i l’ampliació dels usuaris en són les principals modificacions. Aquesta setmana s’ha lliurat una còpia de l’esborrany a cadascun dels membres de la junta.
· L’entrega de bojos i el ball d’assaig donen el tret de sortida a l’edició del 2008 del Carnaval. Entre les novetats, en destaquen el format del dijous gras, la instauració del correfoc i la despenjada del ruc infantil i un concurs de grups musicals.
· Convergència i Unió confirma el solsoní Albert Muntada com a número 2 a les llistes al Senat per Lleida. La campanya per a les eleccions generals es basarà en una sèrie de reunions amb entitats dels sectors econòmic i social.
· El vicesecretari general d’Esquerra Republicana, Xavier Vendrell, demana a la ciutadania que acudeixi a les urnes el 9 de març per evitar que governi la dreta cavernària que encarna el PP.
· Llum verda a la primera fase del Pla Comarcal de Camins. Es preveu que la signatura definitiva del conveni es formalitzi la setmana vinent.
· El Consell Comarcal aprova la modificació dels estatuts del Patronat Comarcal de Turisme, sense el suport d’Esquerra Republicana i el PSC. Una de les novetats és la incorporació de dues vicepresidències.
· La pàgina web de l’ens comarcal permetrà als ciutadans fer nous tràmits via telemàtica. Concertar cita amb el president o els consellers comarcals i sol·licitar beques de transport escolar o menjador són alguns dels nous serveis que s’ofereixen.
· L’empresa del Consell Comarcal Iniciatives i Foment del Solsonès podrà ser subcontractada a partir d’ara per empreses privades que tinguin adjudicades obres públiques.
· Solsona crearà els propers mesos una coordinadora d’entitats esportives, que faciliti la gestió de les instal·lacions municipals. Els propers dies el regidor Salvi Nofrarias encetarà una ronda de reunions amb les entitats i els clubs de la ciutat.
· Solsona commemorarà l’Any Rodoreda amb la representació teatral de “La plaça del Diamant”, una producció del Teatre Nacional de Catalunya. L’obra s’oferirà per Pasqua i les entrades es vendran anticipadament a partir del 10 de març.
· En esports, aquest vespre el Motor Club del Solsonès presenta la prova estatal de Cross Country que se celebrarà a la comarca el cap de setmana del 9 i el 10 de febrer.
· En l’agenda cultural, destaquen els actes previs del Carnaval i el segon aniversari del Casal La Fura.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb.informatiu.mp3