divendres, 11 de gener del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 11 gener 2008

Obertura
L’Ajuntament de Solsona ha dit prou a la presència d’antenes parabòliques a les façanes dels edificis. Tot i haver engegat una campanya informativa sobre aquesta qüestió ara fa tres mesos, el nombre d’antenes als immobles solsonins encara s’ha incrementat durant aquest temps. El consistori estima que n’hi ha més de 200. Tal i com ja es va advertir, a partir del proper dia 19, els propietaris dels habitatges que tinguin instal·lades antenes parabòliques a les façanes es multaran amb 120 euros, en considerar-se una falta greu. Si al cap d’un mes de la primera sanció NO s’ha retirat l’aparell, la sanció serà de 400 euros. L’alternativa que proposa l’Ajuntament és la UNIFICACIÓ d’antenes que reben el senyal del mateix satèl·lit i la seva col·locació a les teulades o els terrats dels edificis.
Titulars
· La regidoria de Medi Ambient introdueix diverses mesures per millorar la recollida de residus coincidint amb l’inici d’any. S’han ampliat els horaris de la deixalleria, s’han incrementat els dies de recollida de cartró comercial i s’ha instaurat un nou servei de recollida de voluminosos.
· El Ple municipal ha donat el seu llum verd definitiu a la requalificació dels terrenys annexos a l’escola Setelsis. L’equip de govern manté el compromís de fer tot el possible perquè el proper curs el centre ja disposi del pati ampliat.
· Els vots favorables de l’equip de govern donen el vistiplau a l’últim tràmit urbanístic de competència municipal del Pla Parcial de la Cabana del Màrtir. Han aprovat el text refós de l’expedient amb què s’amplia la zona verda en 400 metres quadrats.
· El grup municipal de Convergència i Unió carrega contra l’executiu d’Esquerra, El Comú i el PSC en els seus primers sis mesos de govern. Jordi Riart ha qualificat d'incoherent i mancat de lideratge el govern d’esquerres.
· El conseller Josep Huguet visita aquesta tarda Solsona per establir acords de col·laboració per diversos projectes del consistori en els àmbits del comerç, la indústria i el turisme.
· La Generalitat estudia la instal·lació d’un centre cívic a Solsona. Les regidories d’Acció Social i Cultura i Joventut estan duent a terme diferents gestions amb el Departament de Governació per desencallar aquest projecte.
· L’Audiència de Barcelona obliga Fecsa-Endesa a pagar més de 10 milions d’euros als afectats dels incendis del 98. La sentència també condemna dos alts càrrecs de la companyia a 2 anys de presó cadascun.
· El Port del Comte tanca la campanya de Nadal amb balanç positiu. Durant aquestes festes han passat per les pistes més de 16.000 esquiadors.
· L’avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Castellar de la Ribera destaca la necessitat de poder rehabilitar les 84 masies del municipi. El document és a exposició pública fins la setmana que ve.
· L’Ajuntament de Solsona reparteix 1.100 euros entre els guanyadors dels concursos de Nadal. L’elevada participació registrada en el Concurs de Pessebres farà que la regidoria de Cultura en revisi les bases per a la propera edició.
· Sant Llorenç de Morunys arranjarà aquest any l’entorn del pont romànic de Vall-llonga. El consistori disposa d’una subvenció de la Generalitat de 80.000 euros per sufragar part del pressupost de la primera fase dels treballs.
· Solsona FM incorpora a la graella un nou programa a partir de dissabte que ve. Es tracta d’un espai elaborat per un grup de gent gran que porta per títol
Camins.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3