divendres, 18 de gener del 2008

Titulars i Obertura Informatiu 18 gener 2008

Obertura
El projecte d’un centre cívic a Solsona que doni servei a la comarca va prenent forma. Avui, amb la visita del secretari general de Governació, Jaume Oliveras, s’ha estudiat in situ la ubicació d’aquest equipament al sector de la Cabana del Vilamorós. Així mateix, el Departament també s’ha mostrat molt interessat a obrir una finestra de la Generalitat a Solsona a través d’una Oficina d’Acció Ciutadana, on la població podria adreçar-se per a qualsevol tipus de demanda relacionada amb els diferents departaments del govern català. La Generalitat està prenent consciència de la importància estratègica de Solsona com a cap de comarca i dins la Catalunya central, i de les mancances que encara presenta quant a equipaments cívics. Tot i que es d’hora per fixar un calendari, les dues Administracions han posat fil a l’agulla a aquest projecte de col·laboració.
Titulars
· L’Associació l’Arada presenta les primeres conclusions del projecte de desenvolupament del Solsonès. En destaca la necessitat de potenciar la vinculació entre oferta turística i patrimoni comarcal, promoure i dinamitzar el teixit associatiu i potenciar la producció i la comercialització local.
· L’Ajuntament de Solsona instal·la un pas de vianants elevat a davant del Centre Sanitari. Durant aquesta legislatura, es preveu de fer-ne una trentena en diversos punts de la ciutat.
· Clariana de Cardener disposa d’un pressupost municipal per aquest any superior als 4.000 euros per habitant. Els ingressos fixos per a les arques municipals provinents anualment de l’abocador comarcal i l’aprofitament hidroelèctric del pantà de Sant Ponç fan d’aquest ajuntament un dels més rics de la comarca.
· El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament solsoní, Martí Abella, recorda que el preu pel qual l’anterior executiu va adquirir la casa Morató va ser desorbitat, quatre vegades superior al seu cost real. D’altra banda, Abella ha avançat que el projecte de la biblioteca s’enllestirà a la primavera.
· La JERC del Solsonès, la branca juvenil d’Esquerra Republicana, organitza aquest vespre un acte al Casal de Cultura per presentar el llibre d’Esquerra Independentista. És una de les primeres iniciatives de la JERC des que s’ha renovat.
· L’Ajuntament de Sant Llorenç reclama una reunió amb el servei de Carreteres de la Generalitat per demanar agilitat en les obres de la carretera de Berga.
· El Consell Comarcal posa a disposició de Fecsa-Endesa un tècnic perquè canalitzi les demandes de la població cap a la companyia elèctrica.
· Solsona s’endinsa demà en la celebració de la festa de Sant Antoni Abat. La tradició centrarà el programa d’actes.
· Vuit dones participen al nou Taller d’Ocupació que organitza el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya en l’especialitat d’auxiliar de treball social i geriatria.
· El Solsonès, infrarepresentat a les televisions públiques catalanes. Entre l’abril i el juny, els informatius de TV3 li van dedicar menys de 2 minuts i mig, i Televisió Espanyola a Catalunya, prop de 5 minuts.
· El programa de gent gran Camins s’incorpora demà a la graella de Solsona FM. Serà a les 12 del migdia.
· En esports, destaquem la tornada de la travessa de la Lliga Comarcal de Futbol Sala. S’hi podrà participar a partir de la setmana que ve.
· En l’agenda cultural ens fem ressò del cens d’aus aquàtiques que organitza demà el Grup de Natura del Solsonès. És una activitat oberta a tothom.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3