divendres, 7 de desembre del 2007

Titulars i obertura Informatiu 7 desembre 2007

Obertura

Potenciar l’ús social de l’entorn del riu Negre com a zona de lleure i convertir-lo en un veritable pulmó verd, tal com recull el POUM. Aquest és el principal propòsit del Pla director de la ribera, un vast projecte elaborat pel Centre Tecnològic per encàrrec de l’Ajuntament. En aquest espai de la ciutat, que ha estat durant anys i campanyes electorals al punt de mira de totes les forces polítiques, s’hi projecta un recorregut de prop de dos quilòmetres amb espais d’esbarjo, de manteniment físic i divulgació de les espècies vegetals i de fauna pròpies de ribera. Però igual que ambiciosa, l’execució del Pla és costosa, amb un pressupost que sobrepassa els 2 milions i mig d’euros. Això fa preveure al consistori que aquesta intervenció s’haurà de fer esperar fins a la propera legislatura.
Titulars
· L’Ajuntament de Solsona preveu que les dues rotondes de l’entrada a la ciutat per l’avinguda del Pont s’acabin el setembre de l’any que ve.
· El Comú qualifica d’esmena a l'absurditat l’acord de Ple del Consell Comarcal respecte el Pla Territorial de les Comarques Centrals.

· Carles Monturiol substitueix Xavier Jounou al capdavant d’Esquerra Republicana del Solsonès. El nou president es proposa seguir una línia continuista.

· L’Ajuntament de Solsona pavimenta el solar situat entre el Casal de Cultura i l’escola Setelsis per evitar les filtracions al gimnàs del centre.

· La nova senyalització d’orientació que instal·la la Generalitat arreu de la comarca conté incoherències i presta confusió. Així ho han denunciat alguns veïns del sud del Solsonès.

· Els centres escolars solsonins potenciaran la figura del company guia per ajudar a la integració dels alumnes nouvinguts. La iniciativa s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn.

· El Solsonès encapçala el creixement econòmic de les comarques centrals amb un 5 per cent de valor afegit brut. La indústria i el sector primari han estat els motors d’aquesta dinàmica, segons revela l'Anuari Econòmic Comarcal de Caixa Catalunya.

· En esports, el calendari de competicions és més magre que de costum a causa del pont de la Puríssima.

· L’agenda d’aquest cap de setmana ens porta a Navès. S’hi celebra la Fira de Santa Llúcia amb un ampli ventall de propostes.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3