divendres, 28 de desembre del 2007

Titulars i Obertura Informatiu 28 desembre 2007

Obertura

Malgrat el seu potencial turístic, apuntalat pel vast patrimoni cultural, natural i històric i la gastronomia, està clar que al Solsonès encara té molt camí per recórrer quant a la gestió turística dels seus recursos. Conscients d’aquest handicap, entitats i institucions nohan tardat gaire a posar les bases per revifar el Patronat Comarcal de Turisme, després del fiasco del Solsonès Turístic Consorciat. Se n’ha reconstituït de nou la junta i s’ha aprovat un pressupost de 100.000 euros per a l’any que ve. Un dels objectius més ambiciosos d’aquest ens és la posada en marxa d’un centre d’interpretació del Solsonès que serveixi de porta d’entrada del visitant i que li ofereixi un tast del romànic, l’esquí, els esports d’aventura, i l’oferta de turisme rural, entre d’altres, que trobarà si escull la comarca com a destinació de lleure.
Titulars
· Els alumnes de cicle superior de l’escola de Sant Llorenç començaran l’any en aules prefabricades. L’increment de matrícules ha portat el Departament d’Educació a instal·lar barracons a l’espera de construir un nou edifici escolar.
· L’Agència Catalana de l’Aigua investiga l’abast i les conseqüències d’un abocament descontrolat d’aigua residual a l’escorxador intercomarcal de Navès. Aquesta setmana han denunciat l’incident IPCENA i la Plataforma de Defensa del Riu Aiguadora.
· El Departament de Governació augmenta l’ajut del Pla únic d’obres i serveis destinat a sufragar la pavimentació del camí de Miravé, a Pinell.
· Xavier Jounou demana a Convergència i Unió que es posicioni obertament sobre l’oferiment de participar a la gestió d’algunes àrees del govern. Jordi Riart qualifica aquesta proposta de l’alcalde d’operació de maquillatge.
· El Consell Comarcal es planteja modificar el sistema de recollida de residus rural durant l’any que ve. Aquesta possibilitat s’estudia davant el mal ús dels contenidors que fan alguns usuaris incívics.
· La Generalitat concedeix més de mig milió d’euros d’ajuts al Solsonès per finançar actuacions en zones de muntanya. Entre d’altres projectes, es contempla la rehabilitació del Salí de Cambrils i la segona fase del desplegament de la banda ampla a la comarca.
· Convergència i Unió denuncia que el nou govern de la Diputació de Lleida ha reduït a la meitat les subvencions per a les entitats culturals del Solsonès.
· Els germans ganiveters Pallarès s’enduen el Premi Sígnum. L’empresa familiar arriba enguany a 90 anys d’història.
· Aquests dies hi ha exposats a Solsona prop d’una trentena de pessebres que s’han inscrit al concurs convocat per l’Ajuntament. Enguany s’ha batut el rècord de participació.
· En esports, avancem que al febrer el Solsonès acollirà el Campionat d’Espanya de Cross Country. Hi haurà dues mànegues, una per a professionals i l’altra per a aficionats.
· L’agenda cultural la protagonitzen la música i la poesia. Diversos actors populars recitaran fragments del Poema de Nadal i l’orquestra de cambra de l’Empordà interpretarà nadales. Serà a 2/4 de 10 del vespre a la catedral.
Podeu escoltar l'Informatiu sencer en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3