divendres, 21 de desembre del 2007

Titulars i obertura Informatiu 21 desembre 2007

Obertura

La sessió plenària a l’Ajuntament de Solsona per aprovar els pressupostos municipals del 2008, ahir a la nit, es va convertir en un intercanvi de retrets entre govern i oposició. Educació, infraestructures, el càlcul de les finances municipals i l’endeutament en van ser els principals cavalls de batalla. Al marge de les disputes polítiques, el primer pressupost del govern d’esquerres a Solsona és de 12,8 milions d’euros, amb un programa d’inversions de sis milions i mig.


Titulars

· El Consell Comarcal aprova uns pressupostos globals de més de 14 milions d’euros per a l’any que ve. El Pla de Camins i l’augment de prestacions en els Serveis Socials en són les principals actuacions.

· El consistori solsoní sol·licita més de vuit milions d’euros al Pla Únic de la Generalitat per dur a terme obres de gran envergadura per a la ciutat els propers cinc anys. La urbanització dels carrers del nucli antic, l’illa cultural, la construcció de la piscina coberta i l’adequació de la Ribera en són alguns dels principals projectes.

· A partir del gener s'incorporaran a l’Oficina del Nucli Antic de Solsona una dinamitzadora comercial i un delineant. A més, s’elaborarà un Pla de promoció turística del barri. D’altra banda, s’està impulsant la creació d’una comissió de veïns del nucli antic amb l’objectiu de vetllar per les obres del Pla de barris.
· L’any que ve no s’apujarà la taxa per ocupació de la via pública amb taules i cadires. El govern solsoní ha estimat les dues al·legacions presentades en aquest sentit a la revisió de les ordenances fiscals.

· La nova urbanització del Port del Comte, a l’indret de Prat Berlà, ja té el vistiplau de l’Ajuntament de la Coma. En aquests moments l’expedient es troba a informació pública.

· La segona fase de les obres de restauració del monestir de Sant Llorenç es troba a la recta final. L’Ajuntament demanarà una nova subvenció al Departament de Cultura per a la tercera i última fase del projecte, que se centrarà en els equipaments i la restauració de la casa de Cal Cametes.

· Guillem Berenguer, un jove solsoní de 14 anys, serà reproduït en una sèrie de dibuixos animats coreana. Ha estat seleccionat entre 16.000 nens i nois de tot Europa.
· A partir de dilluns s’obriran a Solsona dos serveis per al lleure d’infants i joves durant les vacances de Nadal. La UBIC torna a oferir enguany la ludoteca, mentre que a l’escola Arrels de secundària s’obrirà el pati amb activitats coordinades per un monitor.
· La regidoria de Medi Ambient i la UBIC posen en marxa un servei de recollida d’arbres de Nadal. Passat festes, s’habilitaran una desena de punts arreu de la ciutat.
· En esports, destaca el festival de Nadal de Patinatge Artístic del Solsona Patí Club. Serà diumenge a les 6 de la tarda.
·L’agenda cultural d’aquests dies ve carregada de propostes nadalenques per a tots els públics.
Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3