divendres, 22 de febrer del 2013

Titulars i Obertura Informatiu 22 febrer 2013

Obertura
Durant molts anys, el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya ha estat pràcticament la principal font de subvencions per als ajuntaments petits i mitjans. Amb les retallades, aquests recursos s’han vist molt minvats i això obliga els consistoris a fer un exercici d’enginyeria per planificar les principals inversions a quatre anys vista. L’anomenat PUOSC ja no és el que era però pot suposar un cop de mà decisiu per tirar endavant obres prioritàries. A Solsona, s’ha demanat mig milió d’euros per a cinc actuacions. La més urgent, prevista per aquest any, correspon a la urbanització de la vorera del revolt de Cal Sala. La més ambiciosa, econòmicament, és la remodelació del carrer de Llobera, en aquest cas, per al 2015.

Titulars

· El president del Consell Comarcal considera inadmissibles els problemes de talls de llum constants que pateix la Vall de Lord. Joan Solà i altres representants polítics de la comarca li han demanat al director general d’Energia que intercedeixi en aquesta qüestió.


· El programa Viure al Poble Més inverteix prop de 800.000 euros per a la fase més ambiciosa de recuperació del conjunt salí de Cambrils. Ahir en van signar el conveni l’alcalde d’Odèn i la vicepresident del govern.


· L’Ajuntament de Solsona insta la Generalitat a defensar les competències dels ajuntaments i a impulsar una Llei de governs locals. El ple va aprovar una moció contrària a la reforma de l’administració local anunciada pel govern de Rajoy.


· La primera reunió en més de tres anys de la Junta del Patronat del Museu Diocesà acaba sense acords. La majoria de patrons estan interessats a buscar una fórmula jurídica pròpia per a l’equipament que en permeti la millora de la gestió. Hi ha prevista una nova trobada per al mes que ve.


· La Mancomunitat reforçarà el proveïment d’aigua a Clariana, Riner i Pinós. Abastant-los des del dipòsit del Pi de Sant Just, es vol posar fi al dèficit d’aigua durant l’estiu.


· Aquesta setmana, el jutjat de primera instància i instrucció de Solsona ha hagut d’ajornar nou judicis. Ha estat amb motiu de la vaga judicial que ha secundat el magistrat solsoní.


· En esports, se’ns presenta un cap de setmana atapeït de convocatòries futbolístiques, de futbol sala i bàsquet a casa.


· En plana cultural, tres propostes escèniques. Per als més petits, titelles demà a la tarda a Sant Llorenç i diumenge a Solsona. I a Sant Climenç, el grup de Teatre Vila-Closa representa noves funcions de Diner Negre.

·
 Pel que fa a la previsió meteorològica, aquest cap de setmana hi haurà una forta davallada de les temperatures i no es descarta que ens pugui visitar la neu.