divendres, 30 de novembre del 2012

Obertura i Titulars l'Informatiu 30 de novembre de 2012

Obertura
D’un temps ençà, la bossa d’aturats a la ciutat se situa al llindar de les 700 persones. Fa pocs dies dèiem que els últims 4 anys la xifra ha augmentat en més de 400 persones. En aquest context, les institucions fan mans i mànigues per proporcionar eines al sector privat per  generar nous llocs de treball. Ahir al vespre, el Ple de l’Ajuntament va aprovar les bases d’una nova línia de subvencions per afavorir la implantació empresarial i la creació d’ocupació estable. Amb una dotació pressupostària de 40.000 euros, aquests ajuts es focalitzen sobretot en aquells col·lectius de població més directament castigats per l’atur. També es prioritzaran els sectors econòmics que es consideren principals en la diversificació econòmica local els propers anys.

Titulars

· La nova direcció del Carnaval enceta mandat amb dos canvis substancials a partir de la propera edició. La programació nocturna torna en la seva totalitat a la sala Xelsa i l’arribada del Rei Carnestoltes de dissabte serà novament per l’avinguda del Pont.
· Convergència i Unió es ratifica com a primera força al Solsonès en les eleccions de diumenge. Esquerra Republicana dobla el suport i consolida el seu segon lloc en el pastís electoral de la comarca.
· El ple municipal de Solsona aprova una ordenança del soroll i les vibracions. La nova normativa regula tant la immissió acústica de les activitats com els horaris per garantir la convivència ciutadana.
· Fomentar l’esperit emprenedor entre infants i joves. Aquest és l’objectiu del programa Aprendre a Empendre que impulsen els Empresaris per al Solsonès. S’encetarà el dia 14 amb una conferència del jove emprenedor Pau Garcia-Milà.
· Solsona col·labora avui i demà en el Gran Recapte d’Aliments per a les famílies amb menys recursos. S’han habilitat una dotzena de punts de recollida.
· El Solsonès és la comarca catalana amb l’índex de nupcialitat més elevat. El 2011 es van celebrar 4 casaments per cada 1.000 habitants.
· Finalitza part del concurs de creditors de l’escorxador de Navès. Els propietaris es comprometen a eixugar la resta dels deutes en un termini de cinc anys.
· El grup de teatre Lacetània busca entre 6 i 8 joves per reforçar els cors del musical del proper cicle Escenes. Per això ha convocat un càsting el 8 de desembre.
· Aquest vespre és la vetllada de l’esport del Solsonès. Per primera vegada, la Nit de l’Esportista es complementa, a més, amb activitats paral·leles entre avui i diumenge.
·  El Pont d’Arcalís torna demà a la nit a Solsona. Ho fa per tancar el festival FURAFOLK. Serà demà a les 10 al Teatre Comarcal.

Per escoltar l'Informatiu complet aquí