divendres, 23 de novembre del 2012

Obertura i Titulars l'Informatiu 23 novembre de 2012

Obertura
En una comarca amb una tímida tradició industrial, Tradema, amb més de 40 anys d’implantació, és a Solsona el que Seat és a Martorell, Borges a Tàrrega o Pirelli a Sant Joan de Vilatorrada. En depenen 300 llocs de treball entre directes i indirectes. Els creixents rumors de les últimes setmanes sobre el possible tancament de la factoria fustaire han disparat les alarmes entre la plantilla i els sindicats. Per la seva banda, les administracions fa mesos que negocien amb el grup portuguès del qual depèn la planta. No es parla explícitament de tancament però els treballadors pateixen en el seu dia a dia una progressiva deslocalització de la producció, que s’afegeix al tercer ERO de suspensió temporal. Amb aquest panorama d’incertesa damunt la taula, tant UGT com el comitè d’empresa i les institucions locals tanquen files amb la Generalitat perquè retingui la fàbrica a Solsona. De fet, Tradema ja està sent una víctima de la crisi immobiliària que va esclatar el 2008 i que encara llança espurnes.

Titulars
· A partir de dissabte de la setmana que ve, els vehicles que estacionin durant l’horari comercial a la plaça del Camp o a l’aparcament de les Moreres tindran un límit de dues hores. S’implanta ja el nou sistema per afavorir la rotació de cotxes al voltant del nucli antic.
· Una enquesta realitzada per l’Ajuntament posa de manifest que 8 de cada 10 solsonins es desplacen fora de Solsona per comprar. Tot i això, els veïns aprecien la qualitat de la carn, els embotits i els productes frescos en general del comerç local.
· La Mancomunitat d’Aigua projecta una nova captació a la Ribera Salada. Vol tenir un pla B perquè en cas d’avaria greu els usuaris no es quedin sense subministrament.
· Una avaria deixa tot un matí sense telèfon fix ni internet diversos municipis de la comarca. Tot i que l’empresa de telefonia dóna l’avaria per resolta, l’Ajuntament de Solsona continua rebent queixes d’interrupcions intermitents en el servei.
· Aquest diumenge se celebren les eleccions al Parlament de Catalunya. A Solsona, els comicis mobilitzaran més d’un centenar de persones per posar a punt el col·legi electoral.
· El seleccionador català de futbol sala, Santi Gea, és el convidat d’honor de la Nit de l’Esportista que se celebra divendres que ve. Us en donem més detalls al temps dels esports.
· Aquest cap de setmana, les entitats solsonines han programat una agenda per a tots els públics. Tanca portes el Trau Festival de Tardor amb un espectacle de dansa, podem veure l’última projecció del cicle del Centre Excursionista i gaudir de la música del concert de Santa Cecília i el festival Fura-Folk.
Per escoltar l'Informatiu complet aquí