dijous, 4 d’octubre del 2012

L’actualitat comarcal amplia el seu abast de difusió amb la col•laboració de Solsona FM a La Xarxa

Participa a ‘La Tarda’, un magazín diari que es pot escoltar de quatre a set

L’actualitat, les històries i els personatges del Solsonès han ampliat el seu abast de difusió des d’aquest mes amb la col·laboració de Solsona FM al programa radiofònic La Tarda, de La Xarxa (antiga COM Ràdio) (http://www.xarxaradio.cat). Es tracta d’un magazín diari realitzat col·lectivament per diverses emissores locals. Es pot escoltar de dilluns a divendres de quatre a set de la tarda i, a partir de la segona quinzena d’octubre, s’emetrà en directe per la ràdio solsonina.

L’Ajuntament de Solsona ha signat un protocol de col·laboració amb l’Agència de Comunicació Local per a l’elaboració de la producció radiofònica de La Tarda per a la temporada 2012-2013. Aquest programa, realitzat en directe des de la ràdio de Sant Cugat, té per objectius divulgar la realitat local i la diversitat territorial del país, entretenir i informar.

Segons el conveni rubricat, Solsona FM hi participa amb una aportació setmanal de continguts i, al mateix temps, emet d’una a tres hores diàries de programa en directe. Aquesta col·laboració reportarà a les arques municipals uns ingressos de prop de 2.000 euros anuals.

Divendres passat Solsona FM va estrenar la seva presència a La Tarda amb un reportatge sobre les Jornades Europees del Patrimoni i aquesta setmana ha informat de la notícia sobre la reclamació de l’Estat a l’Ajuntament de Solsona de 100.000 euros per una obra subvencionada fa tres anys a través del FEIL. Dilluns vinent, dia 8, el magazín inclourà una entrevista des dels estudis de la ràdio solsonina al professor Eugeni Barniol per parlar del subdialecte solsoní.

Noves desconnexions per enriquir la graella

A partir d’aquesta temporada, la programació de l’emissora municipal solsonina també oferirà noves desconnexions amb La Xarxa per complementar i enriquir la producció pròpia. Així, a partir d’aquest mes s’emetran en directe butlletins informatius diaris; Esports en Xarxa (de dl. a dv. de 14.30 a 15 h); el programa conduït pel músic i escriptor Miqui Puig, Can Tuyus (de dl. a dv. de 0 a 2 h); Va de castells (dg. de 21 a 22 h), i Qui truca de matinada? (de dl. a dv. de 2 a 4 h). Durant uns quants dies es realitzaran desconnexions en proves, però a partir de la segona quinzena del mes es podran escoltar amb completa normalitat.

També continuaran a la graella de Solsona FM els espais de La Xarxa Catsons (ds. de 21 a 22 h) i La cuina de Carbó (de dl. a dv. a les 13 h). Igualment, la ràdio local emetrà nous programes de l’espai d’història de Catalunya Ràdio En guàrdia, conduït per Enric Calpena (dl. i dv. de 10 a 10.30 h).      

L’equip de col·laboradors de Solsona FM presentarà la programació de producció pròpia de la nova temporada aquest divendres, 5 d’octubre, en un acte públic. Serà a les vuit del vespre a la sala cultural de l’Ajuntament.