divendres, 5 d’octubre del 2012

Obertura i Titulars l'Informatiu 5 octubre de 2012

Obertura
La majoria estaríem d’acord en què qui la fa, la paga. Però tots sabem també que segons el subjecte de qui es tracta, les penes per infraccions acaben sent d’allò més fluctuants. L’Administració espanyola s’ha convertit en un mar d’exemples els últims temps de l’elasticitat del compliment dels compromisos i les lleis entre les pròpies institucions. Aquests dies ens toca ben de prop un exemple que acabarem pagant, literalment, els solsonins. El Ministeri d’Hisenda reclama a l’Ajuntament la devolucióde més de 100 mil euros de l’anomenat Pla Zapatero amb què el 2009 es va finançar la urnamització de la vorera del Vall Fred. L’obra es va executar en el termini previst, però l’Ajuntament va cometre l’error de no pagar al contractista dins el termini dels 30 dies fixats en les bases de les subvencions. En va trigar una mitjana de 15 dies més. I aquest motiu ja és suficient perquè, al cap de tres anys, un Estat que es troba al llindar del rescat econòmic, intenti recaptar del consistori solsoní la totalitat de l’import de la majoria de les certificacions d’aquella actuació. Les al·legacions de l’Ajuntament han estat desestimades.

Titutlars
. Cambrils pot executar un dels principals gruixos del projecte de recuperació del complex salí gràcies a una inversió de 250.000 euros del programa LEADER. L’any que ve han de finalitzar les obres.
. Prop d’un centenar de propietaris i tècnics del sector forestal coneixen in situ l’experiència privada de regulació de bolets a la finca El Monegal de Sant Llorenç. Va ser ahir en el marc de la Jornada Forestal de Sant Francesc. El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, hi va plantejar la proposta d’estendre el carnet boletaire en boscos tant públics com privats.
. Els Mossos d’Esquadra imputen un presumpte delicte de maltractament d’animals a un veí de Solsona dedicat a la cria de gossos. Avui el denunciat, Josep Maria Barbens, ha negat rotundament les acusacions en una aparició a TV3.
. Les vuitenes Jornades Gastronòmiques del Solsonès donaran el tret de sortida a la cinquena Fira del Bolet i el Boletaire. El certamen se celebrarà amb el mateix esquema de cada any entre els dies 19 i el 21 d’aquest mes.
. Un ampli grup d’usuaris del subCAP de Sant Llorenç reclama explicacions per part dels gestors del Centre Sanitari pel relleu d’una infermera. Aquesta setmana s’han concentrat a la plaça Major de la vila.
. Un grup de vuit influents blocaires de viatges espanyols està de visita a Solsona i rodalies convidat per l’Agència Catalana de Turisme. 
En esports, demà dissabte estrena temporada la lliga comarcal de bitlles catalanes. A banda d’això, farem un repàs a les competicions a casa de futbol, futbol sala i bàsquet programades aquest cap de setmana pels clubs solsonins.

Al moment de l’agenda, tornem a posar al peu a un cap de setmana de festes majors a la comarca. Celebren la seva festa grossa a Navès, la Pedra i Cambrils. També destaquem la Fira de l’Empelt a Llobera. D’altra banda, a Solsona diumenge es tanca la Setmana de la mobilitat Sostenible i Segura amb una pedalada i una caminada populars.