divendres, 28 de setembre del 2012

Obertura i Titulars l'Informatiu 28 setembre de 2012

Obertura
Tots els agents que treballen en la promoció econòmica al Solsonès segurament coincideixen a apuntar una mateixa preocupació central, que són els 850 aturats. Més del 40 per cent d’aquesta població, a més, ja no percep cap tipus de subsidini prestació. Per posar peu al coll a aquesta xacra cal apostar per establir aliances entre institucions i entre el sector públic i privat, i, al mateix temps, invertir esforços en innovació. Aquest és l’esperit del Pla d’Acció Immediata per a l’ocupació, el PAI, que el Consell Comarcal ha presentat aquesta setmana. És un full de ruta de dos anys amb quatre programes a curt termini i un de més ambiciós, el clúster forestal català, que ha de superar alguns handicaps. Res no és gratuït. La implementació del PAI requerirà com a mínim la inversió de 350 mil euros. En aquest sentit, l’ens supramunicipal, confia acollir-se a diverses línies de finançament del Departament d’Empresa i Ocupació i en la inversió privada.  

Titulars 
.Denis Boglio, és el nou director del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya. La junta de l’ens ha acordat rellevar en el càrrec Glòria Domínguez amb el fins ara director de projectes estratègics. Els motius oficials són la voluntat de potenciar la internacionalització del Centre i l’elaboració d’un nou pla estratègic. Algunes fonts, però, atribueixen aquest canvi a afinitats polítiques. 
. Sis ajuntament de la comarca s’han quedat uns dies sense la secretaria del Servei d’Assistència Tècnica. El grup comarcal d’Esquerra critica la falta de previsió del Consell Comarcal per cobrir dues baixes simultànies.
. La unificació de les dues oficines de turisme de Solsona podria ser una realitat abans de final d’any. Ho va insinuar ahir l’equip de govern solsoní arran d’una pregunta de l’oposició. Hi ha voluntat d’entesa entre la regidoria de Turisme i el Patronat Comarcal de Turisme.
. Solsona se suma per vuitè any consecutiu a les Jornades Europees del Patrimoni. Durant tot el cap de setmana oferirà activitats culturals gratuïtes centrades en el patrimoni medieval i barroc del nucli antic. Enguany s’hi incorporen com a novetat les restes del fossat del Palau Episcopal i el Quarto dels Gegants.
. A partir de dilluns aquesta emissora enceta nova temporada, tot i que alguns programes encara es faran esperar uns dies. Els espais diaris tornen a la graella amb continguts nous i alguns canvis d’horaris i, a partir de dimecres, ho farà En femení.
En esports, demà, dissabte la comarca podrà reviure l’esperit del pas del Tour de França. Entre les 11 i les 12 del migdia és previst que arribin el mig miler de ciclistes participants a L’étape Barcelona-Andorra by Le Tour de France. És una marxa ciclo-turista que emularà el recorregut del 2009.

Al moment de l’agenda recordem que aquest cap de setmana és el darrer per poder assistir a la doble comèdia Casa i Jardí, de Lacetània Teatre. Aquest també és un cap de setmana de festes majors a la comarca, concretament a Freixinet i a Canalda.