divendres, 21 de setembre del 2012

Obertura i Titulars l'Infomratiu 21 setembre de 2012

Obertura
Un divendres més, toca posar l’accent en el Carnaval. Durant tot l’estiu la manca d’un relleu a la junta de l’associació de Festes ha esdevingut l’espasa de dàmocles que ha amenaçat la continuïtat de la festa més multitudinària i amb més renom de la comarca. Era incomprensible tenint en compte el bon estat de salut econòmica de la festa. Però divendres passat al vespre els socis, les administracions locals i la població amant del Carnaval en general van poder respirar. Pere Obiols, expresident de la Colla Gegantera i vinculat a la junta anteriorment, ha pres les regnes del carnestoltes solsoní. L’acompanya un equip amb set persones de la junta que  encapçalava Raquel Freixes i dotze membres més neòfits en l’organització. Però a menys de mig any del Carnaval 2013 aquest grup no pot permetre’s pesar figues ni un sol moment. Dimarts té una reunió important a l’agenda. Serà amb responsables municipals per renegociar els acords de cessió de la sala polivalent, que per ara no convencen.   

Titualrs
. El Centre Sanitari preveu fer front a les retallades sense sacrificar cap lloc de treball i mantenint les prestacions. Aquesta setmana la Junta ha aprovat un Pla de viabilitat amb una sèrie de mesures d’estalvi i d’ingressos des d’aquest any i fins a final del mandat, el 2015.
. Sant Llorenç es declara territori català lliure i sobirà. Per ara és l’únic que ho ha fet al Solsonès, seguint l’exemple de Sant Pere de Torelló i capitals de comarca com Vic i Tortosa. També des d’aquesta setmana el consistori de la vila té penjada l’estelada al balcó, igual que Solsona. Aquests acords han prosperat en l’últim Ple municipal de Sant Llorenç sense el suport del PSC i l’abstenció del regidor independent d’Acció Municipal. 
. L’Arada consolidarà una xarxa de cuidadores professionals per ampliar els serveis a les persones grans. El seu projecte és subvencionat amb 24.000 euros per l’Obra Social La Caixa.
. Neix la primera escola de teatre de la comarca. És el darrer projecte del Grup de Teatre Lacetània i es posa en marxa al Tatrau el dilluns 1 d’octubre. S’adreça a infants de 4 a 12 anys i respon en bona mesura a la demanda de les famílies.
. Quant a la plana esportiva, aquest cap de setmana arrenca la Lliga Comarcal de Futbol Sala. Enguany també hi participen 16 equips, com en la temporada passada, però amb una baixa i una incorporació. No hi serà l’Esportiu Cardona, però s’hi afegeix el KC Odèn Braseria Bogart. El Solsona Estanc de Baix va endur-se el cap de setmana passat el primer títol en la Supercopa Comarcal.
. La Caminada de Canalda, diumenge al matí, i la Fira de la Torregassa, també diumenge, són algunes de les convocatòries destacades en l’agenda d’aquest cap de setmana.