dilluns, 11 d’abril del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 8 abril 2011

Obertura

A un mes i mig per la cita amb les urnes, el conjunt de forces polítiques comarcals, exceptuant el Partit Popular, ensenyen les seves cartes a la ciutadania. Tot i no haver entrat encara en campanya, els partits ja posen de manifest el bon to muscular amb què afrontaran la cursa electoral. Especialment Convergència i Unió i Esquerra Republicana, que intenten obrir-se pas al màxim nombre de municipis possible en la pugna pel govern del Consell Comarcal. Entre els darrers moviments de les altres formacions, hi ha la presentació d'una candidata a l'alcaldia de Pinell pel PSC i de la llista al complet d'El Comú a Solsona. A Sant Llorenç, en menys d'una setmana Josep Pintó s'ha postulat com a alcaldable independent i ha hagut d'abandonar per manca de suport. Aquesta setmana també hauran tret el cap en la precampanya solsonina polítics de la plana major catalana com Joan Puigcercós i Joana Ortega.


Titulars

· Jordi Riart s'acomiada de l'Ajuntament satisfet del fair play que hi ha hagut aquesta última legislatura. El portaveu convergent deixa la primera línia política satisfet de l'experiència de passar pel consistori.

· La regidoria de Governació implementa diverses mesures per millorar la seguretat del trànsit en l'àmbit de la carretera de Manresa, Verge de Fàtima i Països Catalans. L'actuació ha consistit en la supressió de girs perillosos, canvis de sentit de circulació i redisseny dels estacionaments.

· El Solsonès va contracorrent en l'evolució de l'atur. És l'única comarca de la Catalunya Central on ha disminuït l'últim més i encara de forma més accentuada respecte l'any passat. En aquests moments hi ha 860 persones sense feina.

· Port del Comte ja ha tancat temporada. Les altes temperatures i la manca de neu han obligat l'estació d'esquí a avançar el final de campanya.

· La fira del vehicle d'ocasió incorpora activitats per fomentar la participació dels visitants. Autocamp, que se celebrarà el cap de setmana vinent, comptarà per primera vegada amb una gimcana de motos i una foto-ruta.

· La votació popular situa el Ruc del Carnaval entre els elements festius finalistes dels Països Catalans en un concurs radiofònic. A final de mes se'n determinarà el gunayador.

· El solsoní Bernat Moreno, de l'equip de competició d'esquí Racing7, obté el subcampionat estatal. Us ho expliquem al temps dels esports.

· L'alumnat de 3r d'ESO de l'Escola Arrels ens proposa aquests dies un programa d'activitats lúdiques, esportives i de sensibilització per recaptar fons per al Sol del Solsonès.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí