dilluns, 18 d’abril del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 15 abril 2011

Obertura

Fa quatre anys que les famílies i la comunitat educativa de l'Escola El Vinyet esperen les obres del segon centre públic de Solsona. Durant aquest temps, les han reivindicat per tots els canals possibles. Però a dia d'avui el Departament d'Ensenyament encara no els ha proporcionat un calendari. Aquest és el missatge que representants de la comissió d'obres del Consell Escolar del centre han traslladat al Síndic de Greuges en el seu desplaçament a Solsona per atendre les queixes dels solsonins. Durant una jornada, l'equip que presideix Rafael Ribó va atendre una quinzena de visites per tractar problemàtiques relacionades amb les administracions i empreses subministradores de serveis d'interès general.


Titulars

· Convergència i Unió renova la meitat de caps de llista per a les municipals del proper 22 de maig. En destaquen Joan Pijoan, a Clariana, i Josep Canal a Llobera.

· Esquerra Republicana vol impulsar un pla comarcal per suprimir les zones fosques de telefonia mòbil. És una de les conclusions de la sessió de treball sobre telecomunicacions en què han participat aquest dijous totes les llistes republicanes de la comarca.

· Crear un Servei d'Atenció a l'Empresari i demanar per a Solsona el títol de Ciutat de la Ciència i la Innovació. Aquestes són algunes de les propostes d'Esquerra per a la recuperació econòmica de la ciutat per als propers 4 anys.

· El Partit Popular presenta per primera vegada una llista a la Coma i la Pedra. D'altra banda, encara es desconeix si el PP concorrerà als comicis a Solsona. Dilluns es tanca el termini per oficialitzar candidatures.

· Aquest dissabte es puja el teló d'un nou equipament cultural a Solsona, d'iniciativa particular. El Grup de Teatre Lacetània inaugura el Tatrau Teatre. És un espai de petit format obert a acollir tot tipus de manifestacions escèniques.

· El Solsonès, comarca pilot en un projecte per fomentar la instal·lació de calderes de biomassa forestal. L'impulsen el Centre Tecnològic i quatre agents més implicats en el procés.

· El Solsonès disposa de 42 rutes senyalitzades per fer a peu o en BTT. Les ha inventariat el Patronat Comarcal de Turisme. Les fitxes del recorregut es poden descarregar del web de l'ens.

· En esports, avancem detalls de la Volta a Catalunya per etapes en BTT, ja que divendres que ve Solsona torna a ser la seu de l'arrencada de la primera etapa. A banda d'això i del calendari habitual de competicions, parlarem també del campus Lach de futbol, una alternativa a les vacances escolars de Setmana Santa.

· Aquest cap de setmana Solsona té una nova cita firal. Es duu a terme l'Autocamp, la Fira del Vehicle d'Ocasió, amb una desena de tallers participants i activitats lúdiques paral·leles. Es concentrarà a la plaça del Camp.


Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí