dilluns, 4 d’abril del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 1 abril 2011

Obertura

L'educació va ser la pedra de toc del debat polític la legislatura anterior. Quatre anys després, l'últim ple ordinari del mandat també ha tingut com a focus d'atenció un projecte escolar. Però en aquest cas, els grups municipals han deixat de banda les diferències per fer front comú. Reclamen a la una al govern de la Generalitat que salvi de les tisorades pressupostàries la construcció de l'edifici definitiu de l'escola El Vinyet. Executiu i oposició a l'Ajuntament de Solsona continuen discrepant sobre l'origen que ha retardat aquesta obra. Malgrat això, han sabut passar l'interès de la ciutat per sobre dels posicionaments de partit.


Titulars

· El candidat a l'alcaldia Esteve Algué esgrimeix que els companys de candidatura presentats públicament la setmana passada no representen la llista oficial de Convergència i Unió sinó l'equip de treball de la campanya. Així Algué respon a l'advertiment d'Esquerra sobre la manca de paritat de la candidatura convergent.

· El fins ara dirigent del Comú a Pinós, Pere Garriga, es presenta com a alcaldable per una llista independent sota el paraigua d'Esquerra. Joan Jou encapçala la candidatura republicana a Lladurs.

· Convergència i Unió aposta per la joventut a Riner i Pinós amb Joan Solà i Jordi Casellas al capdavant de les llistes per les municipals. A Sant Llorenç, Jaume Torrabadella torna a la primera línia política presentant-se com a alcaldable mentre que Marià Chaure encapçala per sisena vegada la candidatura de la federació nacionalista a Guixers.

· El conseller d'Interior es compromet a Solsona a articular una resposta per part dels Mossos d'Esquadra al problema del petit tràfic de drogues. Felip Puig també ha admès que és prioritari desencallar la construcció del nou parc de Bombers al polígon de Santa Llúcia.

· Júlia Ayala es converteix en la primera dona a entrar al consell de govern del Bisbat de Solsona. Xavier Novell l'ha nomenat secretària general-cancellera.

· Ajuntament i propietaris del Torrent de Ribalta consensuen un acord per revaloritzar aquesta zona lúdica de la ribera solsonina.

· Des d'aquesta setmana no està permès jugar a futbol a la plaça del Camp. L'Ajuntament ha restringit la pràctica d'aquest esport a causa de diversos incidents provocats a gent gran i infants.

· Jaume Oriol, director de l'escola d'esquí del Port del Comte, ha estat nomenat president de l'associació catalana que representa el sector. Aquesta és una de les notícies esportives més destacades de la setmana.

· En plana cultural, aquest cap de setmana es duu a terme la segona fira del llibre de cooperació. D'altra banda, diumenge al vespre la banda de l'Escola Municipal de Música interpreta el seu segon cicle de concerts.


Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí