divendres, 8 d’octubre del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 8 octubre 2010

Obertura
Tot i no haver-se escapat de les crítiques dels municipis petits, l’anomenat Pla Zapatero haurà reportat enguany visibles beneficis per la capital de la comarca. L’ambiciós, i per tant, costós Pla Director de la Ribera, redactat pel Centre Tecnològic per encàrrec de l’Ajuntament, pot començar a ser una realitat enguany gràcies al finançament estatal. Amb 200.000 euros, abans d’entrar al 2011, s’hauran restaurat 250 metres de recorregut del riu Negre. Recentment, n’han iniciat els treballs que consisteixen bàsicament en la neteja de la llera, la replantació d’espècies autòctones de ribera i l’execució de tècniques de bioenginyeria. També es faran petits treballs d’obra civil per recuperar l’ús públic d’aquesta zona verda de la ciutat.
Titulars
· Jordi Riart afirma públicament que no es tornarà a presentar com a alcaldable per Solsona a les eleccions del mes de maig. D’aquesta manera posa fi als rumors sobre la seva continuïtat al capdavant de la formació local.
· L’Ajuntament de Solsona adequa i senyalitza una desena d’itineraris per fer a peu, en BTT i en cavall. Tots surten del nucli urbà i recorren el Vinyet i altres indrets de la comarca amb elements patrimonials d’interès. És una iniciativa de les regidories del Vinyet i Turisme.
· Riner dibuixa quatre rutes a peu a l’entorn del Santuari del Miracle. D’altra banda, abans d’acabar l’any s’ampliarà el local social de Freixinet.
· La riquesa del Solsonès tot i caure el 2009 va registrar una davallada inferior a la mitjana del país gràcies a l’avenç del sector primari, amb un creixement del 16 per cent. D’altra banda, el setembre per primer cop les xifres de l’atur a la comarca assoleixen el nivell de l’any passat amb la disminució més accentuada de la Catalunya central.
· Experts d’arreu del món debaten a Solsona sobre l’aplicació del pagament dels serveis ambientals a Catalunya i al Mediterrani. Aquesta fórmula ja s’utilitza en alguns indrets com l’Amèrica Llatina.
· El Casal Cívic de Solsona estarà enllestit la primavera del 2012. El Departament de Governació n’ha adjudicat els treballs, que es començaran a executar el gener.
· El Consorci del Solsonès i Cardona per al Medi Ambient ja ha recollit una mitjana de 200 grams per habitant i dia de fracció orgànica. Aquesta setmana s’ha presentat el camió que s’ha adquirit per realitzar el servei.
· La reforma del monestir de Sant Llorenç queda aturada fins a principis de l’any que ve per problemes de finançament. El Consell Comarcal assegura que no pot aportar-hi els 30.000 euros que s’havia compromès a pagar.
· Reagrupament es presenta al Solsonès defensant la declaració unilateral de la independència. Joan Carretero assegura que encara està obert a presentar una llista unitària amb el partit de Joan Laporta.
· El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida reconeix amb el premi Lleidatur la família Garrigasait de Solsona per la seva trajectòria turística. El lliurament del guardó es farà el dia 18 a la sala polivalent en el marc de la Nit del Turisme de Lleida.
· En esports, repassem el calendari de competicions d’aquest cap de setmana del Club Futbol Solsona, la Penya Barcelonista, el Club Bàsquet Solsona i la Lliga Comarcal.
· A l’agenda aquests dies ha abaixat el nivell d’activitat. Tot i així, proposem dues caminades diumenge, una a Clariana de Cardener i l’altra a Prades, la Molsosa.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí