divendres, 1 d’octubre del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 1 octubre 2010

Obertura

El Sol del Solsonès porta una dècada sensibilitzant la població de la comarca sobre el risc del consum de drogues entre la població juvenil. Ho han fet conscients que aquesta problemàtica afecta els nostres joves per sobre de la mitjana amb una disminució progressiva de l’edat inici. Des d’aquesta setmana, en tenim dades que ho corroboren. A tall d’exemple, un 10% dels joves d’entre 18 i 25 anys han consumit cocaïna en l’últim mes. Ho posa de manifest l’estudi presentat en el marc del Pla Estratègic Antidroga del Solsonès. Reforçant aquesta tasca pedagògica, fins dimarts es pot visitar una exposició de l’Obra Social La Caixa que explica els efectes de les drogues des d’una perspectiva científica.


Titulars

Solsona acull una jornada de cooperació empresarial per buscar noves oportunitats de negoci. Hi participen prop d’un centenar d’emprenedors de la comarca i d’arreu de Catalunya.
·L’ampliació del pati de Setelsis entrarà en servei la setmana vinent. Aquesta actuació permetrà també a l’escola disposar d’una zona d’hort i arbres fruiters. Aquest espai complementarà la zona de joc on hi haurà pistes de futbol, bàsquet i voleibol.
· Jaume Fruitós és el nou president de l’Associació de Turisme de la Vall de Lord després de la dimissió de l’anterior junta per la polèmica de la prova de trial. El principal objectiu que es proposen és tornar a aglutinar tot el sector turístic de la zona.
·Tècnics d’arreu del món debaten a Solsona sistemes de pagament per afavorir la gestió del patrimoni natural. Ho faran la setmana que ve en el marc d’un congrés internacional que se celebrarà al Centre Tecnològic.
· El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida escull la sala polivalent per celebrar la Nit del Turisme. Es farà el proper 18 d’octubre i serà presidida pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa i el president de la Diputació.
· Esquerra Republicana proposa un pacte entre el món urbà i el rural per posar en valor els productes autòctons. Ho ha assenyalat el cap de llista per Lleida a les eleccions al Parlament, Carmel Mòdol, en un col·loqui sobre la pagesia aquesta setmana a Solsona.
· Alfons López Tena i Uriel Bertran presenten Solidaritat Catalana per la Independència a Sant Llorenç. La formació independentista que encapçala Joan Laporta creu que pot sintonitzar amb una comarca de tradició catalanista com el Solsonès. La setmana vinent serà Reagrupament qui oferirà un acte públic a Solsona.
· L'Escola Municipal de Música acull aquest curs un taller per a usuaris d'Amisol. Una trentena de persones amb discapacitat tocaran, cantaran i ballaran amb instruments de percussió i exòtics.
· La zona ampliada de l’abocador de Clariana estarà operativa d’aquí a un mes. El Consell Comarcal ha superat les traves jurídiques que impedien posar en marxa aquesta infraestructura enllestida des de fa 2 anys.
· Aquesta tardor començaran els treballs de remodelació del carrer de Sant Llorenç pel tram comprès entre la plaça de la Catedral i la travessera de Sant Llorenç. El Ple municipal n’ha aprovat definitivament l’adjudicació a Construccions Mangas per un import de mig milió d’euros.
· Solsona serà un dels pocs municipis de Catalunya amb un Consell dels Infants i Adolescents. L’Ajuntament va aprovar-ne la constitució ahir al vespre. Representarà el col·lectiu solsoní de 7 a 12 anys i pretén fomentar els valors democràtics entre la mainada.
· En la plana esportiva, fem un repàs, com és habitual a les cites a casa de bàsquet, futbol i futbol sala, amb la tercera jornada de la Lliga Comarcal.
· L’agenda del cap de setmana ens porta a voltar per diversos indrets de la comarca. És la fira de l’Empelt de Llobera i festa major a Navès, Cambrils i la Pedra.
Podeu escoltar l'informatiu complet aqui