divendres, 29 d’octubre del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 29 octubre 2010

Obertura
Un dels debats polítics habitualment més calents de l'any és la revisió de les taxes. Aquest any, però, l'aprovació de la modificació de les ordenances fiscals ha estat excepcionalment una bassa d'oli i més, estant a 7 mesos de les eleccions municipals. L'equip de govern ha estat cautelós i ha optat per proposar un increment general del 2%, corresponent a l'IPC interanual de setembre. L'oposició no ho ha vist malament, tot i que ha demanat més concreció en algunes de les noves taxes que s'han creat.
Titulars
· L'Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal assumeixen noves funcions educatives per organitzar el programa de suport que fins ara gestionava el Servei Educatiu del Solsonès. Aquest treball es realitza a través de l'anomenada Xarxa Transversal d'Educació.
· El Departament d'Educació gira l'esquena al Solsonès en la petició de canvi de la setmana blanca perquè coincideixi amb els dies forts del Carnaval. El Consell Escolar Territorial, celebrat a Manresa ahir a la tarda, no va ni tan sols votar aquesta decisió.
· L'Ajuntament de Solsona s'adhereix a la proposta del Moviment Laic i Progressista que emplaça l'arc parlamentari català a promoure un Pacte Nacional per a la Laïcitat. L'aprovació d'aquesta moció va ser el punt més polèmic del ple municipal d'ahir al vespre.
· La urbanització del carrer de Sant Llorenç començarà el gener pel tram que toca amb la carretera de Bassella. D'altra banda, ahir es va reobrir al trànsit el tram final del carrer de la Regata.
· Solsona reclama millores en el preu i la freqüència de viatges del bus. L'Ajuntament manté converses amb la Generalitat per pal·liar aquest greuge comparatiu.
· L'Associació d'Empresàries Directives i Professionals de Lleida reconeix l'esforç del Centre Tecnològic en la implementació de polítiques de conciliació de la vida laboral i familiar. Algunes de les mesures de l'ens de recerca passen per a una adaptació dels horaria i més flexibilitat.
· El Centre Tecnològic té el finançament de la Generalitat garantit per als propers quatre anys. Amb prop de 7 milions d'euros l'administració catalana consolida l'aportació a l'ens solsoní.
· A partir d'ara serà més fàcil concertar hora amb un especialista del Centre Sanitari. En lloc d'haver-ho de fer els últims divendres de cada mes es podrà fer la gestió al taulell d'atenció al públic qualsevol dia.
· Canvis en l'accés principal al Palau Llobera a partir del gener. L'entrada del Consell Comarcal es traslladarà del carrer dels Dominics a la plaça del Consell.
· Solsona controla a partir d'ara l'afectació dels camps electromagnètics de telefonia mòbil en la qualitat ambiental mitjançant un segon aparell mesurador que s'afegeix al ja existent.
· Un remuntador amb capacitat per a 600 persones, principal novetat de la temporada al Port del Comte. L'estació espera obrir portes pel pont de la Puríssima.
· En la plana esportiva, aquest cap de setmana els seguidors de l'Arrels tenen una agenda atapeïda d'encontres futbolístics al camp solsoní.
· En l'agenda cultural, destaquem dues propostes per a la mainada aquest cap de setmana. Demà, al cinema París, projecció de Toy Story 3 i diumenge, al Teatre Comarcal, espectacle de clown.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí