divendres, 27 de març del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 27 març 2009

Obertura
S’escampa la taca d’oli de la crisi en el sector industrial del Solsonès. Fa 15 dies obríem l’Informatiu amb l’anunci de tancament de Remco, que afectarà un centenar de famílies. Ara, els treballadors que rebran l’impacte que suposa un ERO arriben a sobrepassar els 450. La màxima envergadura, en aquest cas, recau a Tradema, on l’ERO repercuteix en la totalitat de la plantilla. A dia d’avui, es pot dir que els expedients de regulació afecten el 5 per cent de la població activa de la comarca. Però la societat civil ja s’ha fet sentir. Avui el comitè d’empresa i Comissions Obreres han convocat una manifestació, que s’està produint en aquests moments. Des del vessant més institucional, la comissió de seguiment creada des del Consell Comarcal i amb presència d’ajuntaments, sindicats i agents econòmics, ha reclamat reunions urgents amb els departaments de Treball i d’Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat.

Titulars
· Abans de l’estiu la regidoria d’Acció Social preveu posar en marxa un pla d’emergència per ajudar les famílies que es vegin mancades de les necessitats més bàsiques per conseqüència directa de la crisi. L’Ajuntament vol implicar-hi les entitats socials de la ciutat.
· Últims dies d’obres a les rotondes de l’avinguda del Pont. Aquesta setmana s’ha reasfaltat el vial i els propers dies es faran els acabats com la senyalització i la instal·lació de l’enllumenat.
· Malgrat l’aprovació definitiva de l’ARE per part de la Generalitat, govern i oposició tornen a debatre la idoneïtat d’aquesta figura urbanística per a la ciutat. El calendari d’execució de les obres dels equipaments i la quantitat d’habitatges projectats són alguns dels principals arguments en contra de CiU.
· L’Ajuntament de Sant Llorenç aprova la cessió dels terrenys de l’escola al Departament d’Educació per a la construcció d’un nou equipament. El grup municipal de CiU no hi dóna suport perquè considera que s’ha d’evitar enderrocar l’edifici actual.
· El cap de llista d’Esquerra a les eleccions europees demana a Solsona un canvi en el model d’ajuts europeus al sector agrícola. Oriol Junqueras considera clau aquesta modificació per garantir el futur de les explotacions petites i mitjanes.
· Oberta la quarta convocatòria d'ajuts per restaurar façanes i cobertes al nucli antic de Solsona. Les persones interessades poden adreçar-se a l'oficina municipal de la plaça Major.
· L’Ajuntament promou una reunió de treballadors autònoms per facilitar que facin pinya per defensar els seus interessos. La trobada es durà a terme el proper dia 15.
· El consistori assessorarà les empreses que vulguin dur a terme plans d’igualtat. Es poden acollir a aquesta línia d’ajuts del Departament de Treball les factories que tinguin més de 30 treballadors.
· S’aprova la constitució de la Junta Local de Seguretat de Solsona per coordinar els cossos policials de la ciutat. Aquest òrgan es reunirà trimestralment.
· L’alcalde, Xavier Jounou, assegura que el consistori solsoní no va renunciar a la instal·lació de la planta de biomassa. El govern solsoní s’havia mostrat reticent a la ubicació proposada, però n’havia ofert una altra d’alternativa.
· Superada amb èxit la prova de conservació de cereal en una sitja ibera a Olius. Després d'un any i mig, se n'ha extret l'ordi que es troba en bon estat.
· En esports, com sempre repassem l’actualitat de futbol, bàsquet, futbol sala i escacs per aquest cap de setmana.
· L’agenda cultural ens porta diverses propostes per al públic infantil. Demà a la tarda, hi haurà una nova projecció al cinema París i la festa de la solidaritat del SOM mentre que diumenge Marcel Gros tanca el cicle d’espectacles infantils de Solsona.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí