divendres, 13 de març del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 13 març 2009

Obertura
Els efectes més perniciosos de la crisi econòmica comencen a manifestar-se a Solsona. La companyia alemanya EGO ha anunciat l’acomiadament, per tancament de la planta, dels prop de cent treballadors de REMCO. El 31 de juliol serà l’últim dia de feina per a la plantilla d’aquesta indústria, dedicada a la fabricació de circuits electrònics per a electrodomèstics de línia blanca. Ahir representants de la direcció van traslladar-se a Solsona per comunicar la clausura als treballadors i a l’Ajuntament. Els plans de la firma passen per concentrar tota la producció a la planta que té a Lliçà de Vall. Aquesta decisió ha agafat per sorpresa el comitè d’empresa, que es temia, com a molt, un expedient de regulació. Dilluns les representants dels treballadors s’asseuran amb la direcció.
Titulars
· Solsona es dota d’una nova marca turística amb el drac de la imatgeria com a símbol principal. Properament es començarà a veure en els sobres de sucre dels bars i restaurants, en el marc d’una campanya de difusió.
· Restableixen el trànsit a la rotonda de davant del Portal del Pont. L’empresa constructora confia en enllestir els treballs durant aquest mes.
· El Centre Sanitari inicia les obres d'adequació de la planta sociosanitària amb què s’ampliarà amb vuit llits l’oferta de places. El Departament de Salut encara no s’ha compromès a fer-se càrrec del manteniment.
· Albert Muntada s’incorpora a la junta i a la comissió de govern del Centre Sanitari. L’oposició al Consell Comarcal denuncia la maniobra de politització dels ens de gestió de la salut al Solsonès.
· El Consell de la Gent Gran trasllada a la gerència del Centre Sanitari les queixes anònimes que els fan arribar alguns usuaris. La impuntualitat d’alguns metges és la crítica més freqüent.
· La Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central dóna el vistiplau provisional a l’Àrea Residencial Estratègica de Solsona. El Pla Director Urbanístic preveu la construcció de 492 habitatges a la Cabana del Màrtir.
· Creu Roja del Solsonès impulsa la creació de l’associació contra el càncer de la comarca. Tot i que encara se n’han d’elaborar els estatuts, s’ha creat una junta gestora amb la presència de Jordi Riart i Joan Serra.
· Un veí de Sant Llorenç mor en un accident laboral. L’operari treballava a l’empresa Knauf de Guixers.
· Juan Martínez de Aragón, expert en micologia, rep el Premi Bufet 2009 en el marc de la Fira del Trumfo i de la Tòfona. Els nombrosos treballs científics sobre la tòfona i la projecció d’aquest fong en l’àmbit del Solsonès li han valgut aquest reconeixement.
· Imatges de la Vall de Lord en la pel·lícula que acompanya el darrer disc dels U2. Malgrat això, els paisatges simulen un viatge per diversos indrets de l’Estat espanyol com Salamanca.
· En esports, aquest cap de setmana continua el calendari habitual de competicions en futbol, futbol sala i bàsquet.
· L’agenda cultural ens porta una nova entrega del cicle de cinema infantil, demà a 1/4 de 7 de la tarda, i una sessió de ball per a la gent gran, diumenge.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí