divendres, 20 de març del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 20 març 2009

Obertura
La proposta de construir una planta de biomassa al Solsonès ha tornat a posar-se sobre la taula. Una empresa barcelonina està disposada a instal·lar aquest equipament en terme d’Olius però molt a prop de la depuradora de Solsona. La firma ja ha arribat a un acord amb 80 propietaris forestals de la comarca perquè subministrin les restes vegetals necessàries per al seu funcionament. Tant l’Ajuntament com els propietaris coincideixen a assenyalar com a beneficis la neteja dels boscos i la creació de llocs de treball. Es preveu que la planta de biomassa d’Olius pugui entrar en funcionament al llarg de l’any que ve.

Titulars
· Els accidents de trànsit a Solsona han caigut un 16% l’any 2008, segons l’informe anual de la Policia Local presentat aquesta setmana. Per contra, s’han incrementat les multes de trànsit, la majoria de les quals per estacionaments en llocs prohibits o indeguts.
· Treballadors i direcció de REMCO no arriben a cap acord en la primera trobada després de l’anunci de tancament de la planta. El comitè defensa la possibilitat de dur a terme un ERO. D’altra banda, les institucions locals recordem que el Consell Comarcal hi va injectar diner públic el 1997. Hi ha una nova reunió programada per dilluns.
· El Sol del Solsonès tanca la primera fase d’elaboració del Pla Estratègic Antidroga del Solsonès amb la presentació del llibre. Ara cal buscar recursos per implementar-lo en un període de 3 a 5 anys.
· La vaga contra la Llei d’Educació es secunda de forma desigual al Solsonès. Les escoles d’El Vinyet, la ZER i Sant Llorenç en van fer un seguiment entre el 80 i el 100% del professorat mentre que a Setelsis només s’hi van sumar el 20% dels docents.
· L’Ajuntament de Solsona endreça els parcs de la Mare de la Font i l’Hort del Bisbe. La brigada municipal hi està duent a terme tasques de neteja, plantació d’arbres i restauració del mobiliari urbà.
· Ja es pot utilitzar el circuit esportiu a l’aire lliure del parc de la Mina. Aquests dies se n’han enllestit els treballs, que s’han complementat amb el condicionament de tota la zona.
· Cinc temples del Solsonès es beneficien dels ajuts de 1% cultural. Aquesta inversió permetrà rehabilitar el monestir de Sant Llorenç i condicionar el poblat ibèric i l’església d’Olius, entre altres actuacions.
· El Departament de Governació atorga 800.000 euros als municipis del Solsonès a través del Fons de Cooperació Local. Es tracta d’una subvenció anual a tots els ajuntaments per finançar el seu funcionament ordinari.
· Una vintena de plaques solars instal·lades a la coberta de la segona planta del Centre Sanitari subministraran el 50 per cent de l’aigua calenta sanitària de l’equipament.
· L’Associació l’Arada impulsa el desenvolupament del Pla d’Acció Integral del Solsonès. Fins al mes de juny, es duran a terme una desena de propostes de caire participatiu als municipis del sud de la comarca.
· Aprovat el programa de participació ciutadana del POUM d’Olius, que es pot consultar al web de l’Ajuntament. A Pinós, en relació al nou planejament urbanístic, s’ha aprovat el projecte provisionalment.
· La voluntat del Consell Comarcal de crear una lliga intermunicipal de bitlles catalanes encapçala la informació esportiva. Es durà a terme entre els mesos d'abril i juny.
· Una proposta d’agenda d’aquest cap de setmana és la Fira de la Solidaritat, a l’Escola Arrels de Primària, durant tot el diumenge al matí. Els fons recaptats es destinaran a col·laborar amb Càritas i a un projecte d'eradicació de la malnutrició en una localitat del Congo.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí