divendres, 23 de novembre del 2007

Titulars i obertura Informatiu 23 novembre 2007

Obertura
Nou pas endavant en la definició urbanística del futur parc urbà del Camp del Serra. Properament l’Ajuntament formalitzarà l’encàrrec del projecte definitiu a l’equip d’arquitectes guanyador del concurs d’idees. Abans d’emprendre aquest pas, però, l’Ajuntament ha volgut recollir les aportacions dels ciutadans que han tingut ocasió de conèixer el conjunt dels nou treballs que es van aventurar a perfilar el que esdevindrà el parc públic més emblemàtic de la ciutat. En total, el projecte d'urbanització incorporarà una desena de consideracions lògiques i viables que s’han extret de les 45 propostes ciutadanes recollides. Doblar el nombre de places de l’aparcament soterrat serà una de les prioritats que figuraran en el projecte, que es preveu que entri a l’Ajuntament en un termini màxim de mig any.
Titulars
· El Solsonès és la comarca de la demarcació de Lleida que ha experimentat una frenada més important en el ritme de la construcció. Segons dades del Departament de Medi Ambient i Habitatge, durant el primer trimestre de l’any, s’han iniciat poc més d’un centenar d’immobles, un 35,5 % menys que l’any passat.
· La regidoria d’Urbanisme i Participació organitza una sessió informativa sobre les normes de planejament en l’àmbit de l’escola Setelsis. La reunió serà aquest vespre, a les 8, a la sala cultural de l’Ajuntament.
· Els ajuntaments de Sant Llorenç, La Coma i Guixers i l’Associació de Turisme posen les bases d’un pla director turístic per la Vall de Lord. Aquesta setmana se n’ha fet la presentació.
· A partir de l’1 de gener de l’any que ve, deixar les bosses d’escombraries fora dels contenidors serà multat a Solsona amb 120 euros. L’Ajuntament ha apel·lat al bon ús dels contenidors davant l’increment de l'incivisme.
· A partir de demà i durant tot el curs, el pati de l’escola Setelsis s’obrirà durant dues hores els dissabtes a la tarda. A més, un monitor s’encarregarà de dinamitzar un programa d’activitats lúdiques i esportives. Per les vacances, aquest servei funcionarà a l’escola de secundària Arrels.
· La ludoteca de Solsona amplia els seus serveis amb el canguratge. Entrarà en funcionament el 3 de desembre.
· El consistori solsoní engega una campanya de suport a Acció Cultural del País Valencià per les emissions de TV3. S’ha instal·lat una bústia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana per recollir aportacions voluntàries que contribueixin a afrontar la multa de 300.000 euros imposada per la Generalitat valenciana.
· Posen en marxa un projecte per fomentar la igualtat d’oportunitats de les dones rurals en l’accés al món laboral. El Solsonès és una de les comarques pilot del programa Ru-dona.
· La lectura d’un manifest, una taula rodona, una xerrada i una campanya de sensibilització centren la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere a Solsona.
· En esports, farem un repàs al calendari de competicions de futbol, futbol sala i bàsquet de la ciutat.
· D’entre les convocatòries culturals del cap de setmana en destaca l’espectacle Hidromàquia, que gira al voltant de la problemàtica de l’aigua. Es podrà veure diumenge a partir de les 6 de la tarda al Teatre Comarcal.
Podeu escoltar l'Informatiu sencer en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3