divendres, 16 de novembre del 2007

Titulars i obertura Informatiu 16 novembre 2007

Obertura

Els ajuntaments estan obligats a vetllar pel compliment de la Llei de promoció de accessibilitat i la supressió de barreres arquitectòniques, promulgada el 1991. Amb tot, a Solsona només s’ha avançat tímidament en fer la ciutat accessible per a tota la població. Centenars de metres de vorera sense baixadors, manca de places d’aparcament adaptades, i locals i establiments amb impediments per a les persones amb mobilitat reduïda. Conscient d’aquests dèficits, la regidoria de Governació ha iniciat els treballs per elaborar un pla de supressió de barreres arquitectòniques. Per fer-ho, el regidor Josep Caelles es reuneix setmanalment amb persones en cadira de rodes per detectar sobre el mapa els punts on convé intervenir a curt termini.



Titulars

· Els usuaris del Centre Sanitari podran concertar visita amb el metge de capçalera a través d’internet. El nou servei entrarà en funcionament l’1 de desembre.

· La construcció de la nova depuradora de Solsona eliminarà les males olors d’aquestes instal·lacions. Ho han afirmat els tècnics de l’Agència Catalana de l’Aigua aquesta setmana en una sessió informativa amb els veïns de la zona.

·El Ministeri de Medi Ambient anuncia que el projecte d’abastament des del pantà de la Llosa del Cavall es licitarà durant el primer trimestre de l’any que ve.

· L’Ajuntament celebra avui l’última sessió participativa sobre la urbanització del Camp del Serra. El projecte d’aquest espai recollirà una quarantena d’aportacions de la ciutadania.

· Una vintena de productors de patates d’Odèn creen una cooperativa per comercialitzar trumfos ecològics. Es preveu que se’n puguin començar a posar a la venda l’any que ve.

· Quico Riu i Isabel Rodríguez compartiran la coordinació d’El Comú del Solsonès durant els propers 4 anys. Els dos solsonins prenen el relleu al regidor de Pinós Pere Garriga.

· L’estació d’esquí del Port del Comte inverteix 300.000 euros en la posada a punt per la nova temporada. La instal·lació de nous canons per produir neu artificial i la remodelació dels accessos i l’aparcament en són les principals millores.

· Els clients dels comerços solsonins podran fer de jurat de la tercera edició del concurs d’aparadors de Nadal. L’establiment guanyador s’emportarà 300 euros.

· Una desena de persones participen al taller per aprendre a fer pa dirigit a la gent gran. La intenció dels organitzadors és potenciar més cursos al voltant dels oficis locals.

· Dia negre a Solsona amb dos atropellaments en passos de vianants. Els accidents s'han produït a l'avinguda del Pont i davant del Centre Sanitari en menys de mitja hora de diferència.

· En esports, us avancem les convocatòries d’aquest cap de setmana pel que fa als equips de futbol, bàsquet i futbol sala de la comarca.

· Igual com la setmana passada, l’agenda cultural ens porta dues projeccions al Teatre Comarcal. La d’aquest vespre pertany al cicle d’El Crit i la de demà, al del Centre Excursionista.


Podeu escoltar l'Informatiu complet en el següent enllaç: http://www.solsonafm.cat/audioweb/informatiu.mp3