divendres, 24 de maig del 2013

Titulars i Obertura Informatiu 24 maig 2013

Obertura
La divisió interna en el si de Convergència Democràtica del Solsonès encara porta cua. Un any després de les eleccions per a la presidència comarcal de la formació, que van revalidar Joan Solà amb el 60% dels vots, encara es fan paleses les discrepàncies entre les dues famílies convergents que hi ha al partit. Avui s’ha fet públic que l’alcalde d’Olius, Ramon Sala, ha assumit les carteres que fins ara tenia el regidor Antoni Márquez, per diferències de criteri entre els dos dirigents polítics. Sala assegura que ha estat una decisió consensuada en el si del grup municipal de Convergència a Olius i ho desmarca de qualsevol pugna comarcal. Márquez, en canvi, considera que s’ha arribat a aquesta situació arran de les diferents visions que tenen ell i Sala de la manera com s’ha d’entendre Convergència al Solsonès.


Titulars

• El Consell de la Gent Gran denuncia la politització del Centre Sanitari en el si de la junta de l’ens. L’òrgan ha fet arribar una carta als responsables del Centre criticant alguns aspectes de la gestió d’aquest equipament de salut.

• El bisbe de Solsona retira el vot als col•laboradors de Càritas que no estiguin confirmats i no siguin practicants. Novell concedeix als rectors el control de les delegacions d’aquesta ONG i es reserva l’última paraula per nomenar els presidents.

• Nova polèmica entre govern i oposició al Consell Comarcal, en aquesta ocasió, per la composició de la comissió de seguiment del nou model d’urgències. Esquerra acusa Solà d’excloure’ls mentre que el president assegura que tots els partits hi queden representats a través dels alcaldes de les poblacions més grans de la comarca, que pertanyen a diferents formacions polítiques.

• Treballadors i direcció del Consell Comarcal acorden renunciar a la paga extra de Nadal per evitar que s’acomiadin dues persones. Entre les mesures d’estalvi en destaquen la rebaixa de les dietes, assistències a plens i retribucions dels grups polítics.

• El Pla Director de Promoció Econòmica de Solsona es presentarà el proper dia 8. Conté un total de 46 actuacions de les quals ja se n’estan desenvolupant una dotzena.

• El Ple del Consell Comarcal declara el Solsonès territori lliure d’extracció de combustibles fòssils o radioactius amb mètodes agressius. Han donat suport al text tots els grups polítics.

• En esports, tenim dues cites destacades per demà dissabte. D’una banda, la trobada d’escoles de bàsquet de les comarques centrals, i de l’altra, les 12 Hores de la Lliga Comarcal de Futbol Sala.

• L’agenda cultural ens acosta les darreres propostes de la Setmana de la Gent Gran, entre les quals la representació teatral d’aquesta nit a les 10. I durant tot el cap de setmana Pinós celebra la seva fira d’artesans.

• Pel que fa a la previsió meteorològica, ens esperen uns dies amb sol i temperatures més elevades.