divendres, 22 de març del 2013

Titulars i Obertura Informatiu 22 març 2013

Obertura
La divergència d’opinions entre govern i oposició al Consell Comarcal s’ha fet palesa de nou en l’últim ple de l’ens. El traspàs de 55.000 euros del romanent de tresoreria del Centre Sanitari al Consell Comarcal en va ser el motiu, que evidencia, un cop més, l’abisme dels punts de vista entre els grups comarcals. Mentre l’executiu defensa que s’ha actuat d’acord amb la llei i assegura que no hi ha hagut més remei, tant els socialistes com Esquerra l’acusen de manca de previsió. Un altre dels protagonistes de la sessió precisament en va ser el gran absent, el president executiu del Centre Sanitari, Albert Muntada, excusat pels seus companys al•legant que havia estat operat. Especialment els republicans són molt crítics amb l’últim afer polèmic al Consell Comarcal. Denuncien que aquesta només és la punta de l’iceberg del que qualifiquen de mala gestió i desgovern i proposen mesures d’estalvi per donar un nou rumb a la comarca.


 
Titulars
 
• L’Ajuntament de Solsona liquida el pressupost del 2012 amb un romanent de tresoreria positiu de 887.000 euros. L’alcalde, però, adverteix que el consistori té molts deutes pendents de cobrar.

 
• Del sometent als grups de Whatsapp. Un grup de veïns del Pi de Sant Just i un altre a Clariana intensifiquen la vigilància a la zona arran els últims robatoris a partir d’aquest sistema de comunicació instantània a través del telèfon mòbil. Paral•lelament, els Mossos d’Esquadra i el Consell Comarcal estudien fórmules per agilitar l’intercanvi d’informació en cas d’emergència.

 
• Solsona posa en marxa una audioguia per als turistes que funciona també amb el telèfon mòbil. Està disponible en cinc idiomes i vol donar resposta a la creixent demanda de visites guiades per part de visitants estrangers.

 
• El PSC, el PP i Iniciativa presenten resolucions de suport als treballadors de Tradema al Parlament de Catalunya. El comitè d’empresa lamenta que no se’ls informi més detalladament de les negociacions amb els possibles inversors.

 
• L’Ajuntament de Pinell ofereix un pis a cost zero a una família amb un mínim de dos fills que es traslladi a viure al municipi. Amb aquesta fórmula vol garantir la continuïtat de l’escola rural de Sant Climenç.

 
• A partir d’aquesta Setmana Santa, Solsona i Cardona difondran conjuntament la seva oferta de visites guiades. És fruit d’un acord entre les oficines de turisme de les dues poblacions.

 
• La Fira de Sant Isidre absorbeix l’Autocamp. L’organització i els tallers participants han optat per exposar al 50% vehicles nous i d’ocasió durant el certamen del maig.

 
• En esports, fem un repàs al calendari de competicions de futbol, bàsquet i futbol sala del cap de setmana.

 
• L’agenda cultural ens porta dues propostes per demà. Al migdia, calçotada popular davant de la sala polivalent organitzada per diverses entitats i al vespre, taula rodona i projecció de cloenda del Dia Internacional de les Dones.

 
• Pel que fa a la previsió meteorològica, ens espera un cap de setmana variat.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí