divendres, 30 de març del 2012

Titulars i Obertura Informatiu 30 març 2012

Obertura
L’endemà de la vaga general, l’actualitat a Solsona i el Solsonès contrasta com les dues cares d’una moneda amb els titulars avui de la premsa nacional. Les imatges de les manifestacions massives i els aldarulls no tenen res a veure amb la normalitat laboral viscuda en la majoria d’empreses, serveis i institucions de la comarca. Lluny queda el record de l’aturada que fa deu anys a Solsona va treure al carrer agents polítics i socials per reivindicar uns drets col•lectius que ahir van enfonyar-se sota els interessos personals. Al marge de l’aturada, però, les plantilles de la majoria de serveis públics han volgut donar un toc d’atenció a les administracions, aquesta setmana, en contra de les retallades. Amb una concentració a la plaça del Consell Comarcal, la Plataforma per la Dignitat dels Serveis Públics del Solsonès ha dut a terme la seva primera actuació.

Titulars

· El Consell Comarcal promourà l’intercanvi de serveis sense ànim de lucre a través d’un banc del temps. L’ens supramunicipal gestionarà una borsa d’usuaris i posarà en contacte les persones que demanden i ofereixen serveis.

· L’alcalde de Solsona es reuneix amb els responsables veïnals dels barris per dur-hi a terme petites millores en aspectes com l’enllumenat, el paviment o els embornals. Ja s’ha actuat a Cal Xuxa i al barri de Josep Torregassa i properament es recolliran les peticions dels veïns del Camp del Molí.

· L’Ajuntament solsoní aprovarà una ordenança per regular la instal•lació de terrasses de bars i restaurants a la via pública. S’hi preveu donar llum verd al text en el proper ple del consistori, que s’havia de celebrar ahir, però s’ha ajornat fins el 12 d’abril per la coincidència amb la vaga general.

· Connectaran a la xarxa elèctrica els punts de llum d’un tram del carrer Nou. És una mesura provisional per resoldre la manca d’il•luminació d’aquest sector mentre no s’urbanitzi el vial.

· L’Orfeó Nova Solsona, dues formacions corals més de la Catalunya Central i l’Orquestra Simfònica del Vallès interpretaran el rèquiem de Fauré el proper dia 14 a la Catedral. Dilluns se’n posaran a la venda les entrades a l’Oficina de Promoció Turística de la plaça Major.

· El Comú es posa un any de termini per concretar el seu projecte polític en la primera assemblea després de la desfeta electoral del maig passat. D’altra banda, Esquerra Republicana ha reelegit Carles Montoriol com a president comarcal.

· La cita esportiva més destacada d’aquest cap de setmana és el quart Enduro del Solsonès, prova puntuable per al campionat de Catalunya. Es disputarà diumenge a Lladurs.

· El concert de cloenda de la Setmana Cultural de l’Escola de Música, aquest vespre, és una de les principals convocatòries culturals del cap de setmana. Així mateix, també es duen a terme els últims assaigs de caramelles de l’Orfeó Nova Solsona i l’Esplai Riallera.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí