divendres, 16 de desembre del 2011

Obertura
Una de les reivindicacions més latents del sector turístic de la comarca és la senyalització. Facilitar l’orientació dels visitants en un entorn rural és clau per als negocis que viuen d’ells i més en una zona on bona part de les carreteres noapareixen als mapes ni a les rutes del GPS. Aquesta setmana s’ha fet palesa la mancança als establiments de l’entorn del pantà de Sant Ponç. D’ençà de la construcció de la variant de Santa Susanna s’han eludit els rètols que indiquen com arribar a càmpings, restaurants i allotjaments de turisme rural. El Gremi d’Hostaleria demana més sensibilitat a les administracions per corregir unes normatives que es consideren molt restrictives per al sector turístic privat.

Titulars
· El Fòrum Ondara adverteix que el bisbat està propiciant una ruptura generacional en el si del clergat. Els capellans dissidents amb la línia oficial de la diòcesi i el Vaticà, retreuen al bisbe que només tingui en compte els mossens joves.   
· La Joventut Socialista de Catalunya demana a Novell que es respecti la llibertat de les dones i la igualtat de les persones. Els joves del PSC responen així a les declaracions del bisbe de Solsona sobre la llei de l’avortament i els matrimonis homosexuals.
· L’alcalde de Solsona és nomenat vocal de l’Associació de Municipis per a la Independència. De la comarca, fins ara s’han sumat a aquesta iniciativa Sant Llorenç i Llobera.
· Una mesura adoptada unilateralment pels Mossos d’Esquadra reté prop d’una hora nombrosos vehicles que es dirigien a la Fira de Santa Llúcia diumenge passat. Es va tallar al trànsit amb motiu de la celebració del duatló del Solsonès. L’Ajuntament de Navès ha enviat avui una carta a la Direcció General de Carreteres demanant responsabilitats.
· Els artesans del Solsonès munten un mercat de Nadal al Palau Llobera. Estarà obert tots els caps de setmana de festes de 6 de la tarda a 8 del vespre.
· La Generalitat reconeix la qualitat dels establiments de turisme rural del Solsonès a través de la categorització amb espigues. Ahir es van lliurar els diplomes a una trentena d’establiments de la comarca que s’han adherit a aquest sistema.
· En esports, fem un repàs al calendari de competicions de futbol, bàsquet i futbol sala d’aquest cap de setmana.
· L’agenda cultural ens proposa dues cites vinculades a la memòria històrica amb la presentació pública dels resultats d’una recerca sobre les fosses comunes del Solsonès, aquest vespre, i una exposició sobre el mateix tema, que s’inaugura demà.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí