divendres, 21 d’octubre del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 21 octubre 2011

Obertura
Els últims sis anys, el nucli antic de Solsona ha estat immers en un complex i ambiciós procés de transformació. Ara, a la recta final del Pla de Barris, és el torn de rentar la cara al Portal del Castell, una de les entrades més emblemàtiques al centre històric de la ciutat. La setmana que ve començaran els treballs que, a banda d’endreçar l’entorn d’aquest àmbit, també milloraran la seguretat dels vianants en una de les zones més transitades de Solsona. Les obres implicaran un canvi d’hàbits a comerciants, veïns i persones que circulen pel voltant del Portal del Castell des d’ara i fins a final d’any. Paral•lelament, les obres de la biblioteca comarcal avancen amb previsió d’inaugurar-les a la primavera. També al mateix temps, les tres entitats responsables de la imatgeria folklòrica del Corpus i la Festa Major han tancat un acord per finançar el condicionament del Quarto dels Gegants, una actuació que també s’inclou al Pla d’Intervenció Integral del Nucli Antic.

Titulars

· Convergència i Unió veu en el turisme un sector estratègic que cal impulsar. El cap de llista de la federació per Lleida, Ramon Alturo, ha explicat les mesures del seu programa electoral als agents d’aquest àmbit de la Vall de Lord.

· El comportament econòmic del Solsonès és similar al de la mitjana catalana, amb un increment del 0,1 per cent el 2010. Aquest creixement és superior al de les comarques centrals, només superat pel Berguedà. L’avenç més destacat al Solsonès ha estat el del sector primari.

· Després de les eleccions generals, David Rodríguez recuperarà els cafès-tertúlia amb la ciutadania. Ara ho farà en qualitat d’alcalde per seguir copsant les inquietuds de la ciutadania.

· Un nou projecte de col•laboració entre la Unitat d'Escolarització Compartida i l’Ajuntament de Solsona permet restaurar el mobiliari artístic del parc de la Mare de la Font. Una dotzena de joves de 14 a 16 anys treballen en l’arranjament dels emblemàtics bolets de l’àrea de lleure.

· La regidoria de Medi Ambient de Solsona duu a terme una adequació de nou hectàrees de bosc a les fonts de Lladurs.

· El bisbe de Solsona és partidari de donar llibertat a les persones perquè escullin el tipus de funeral que volen celebrar. D’altra banda, Xavier Novell aposta per la formació de laics i fer venir capellans d’altres països per fer front a la manca de vocacions.

· El Casal la Fura organitza un cicle de concerts de folk. Es durà a terme els dissabtes a la nit entre el 12 de novembre i el 3 de desembre.

· A final de mes, la colla solsonina s’acomiada de la temporada amb una diada castellera. L’entitat tancarà el seu primer any d’existència amb uns resultats atípics.

· En esports, ens fem ressò de l’amistós que disputaran les seleccions espanyola i ucraïnesa aquest dimarts a Solsona i de la polèmica que ha generat aquest esdeveniment esportiu.

· La quarta Fira del Bolet i el Boletaire omple de propostes lúdiques i divulgatives el nucli antic solsoní. El programa s’obre aquesta mateixa tarda amb una taula rodona.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí