divendres, 2 de setembre del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 2 setembre 2011

Obertura

Fins fa pocs anys, el Solsonès era una comarca completament desconeguda tant a Catalunya com fora del país. Coneixedores i conscients d’aquest fet, les institucions locals i comarcals s’han posat les piles per vendre’s turísticament de portes endins i portes enfora. Arran de la mala experiència d’algunes poblacions costaneres, tant la Societat Municipal de Promoció Turística com el Patronat Comarcal de Turisme fan una clara aposta pel turisme de qualitat. La crisi econòmica ha propiciat que aquest estiu pràcticament 4 de cada 5 visitants del Solsonès hagin estat catalans i, per tant, el visitant sigui de proximitat. Sense renunciar a aquest perfil, els dirigents locals busquen noves fórmules per atraure persones de més enllà de Catalunya així com també per donar a conèixer racons de la pròpia comarca als mateixos habitants de la zona.

Titulars

· El president executiu del Centre Sanitari, Albert Muntada, percebrà 1.800 euros nets mensuals per dedicació parcial del 85% de la jornada. La retribució es va aprovar en la primera sessió de la Junta del Centre Sanitari després de les eleccions municipals.
· Joan Subirà rebrà a títol pòstum la primera medalla de la ciutat. L’Ajuntament posarà en marxa la maquinària d’aquest reconeixement en el ple de final de mes.
· El Centre Sanitari dóna llum verd a un òrgan consultiu per tractar les qüestions relacionades amb la salut de la comarca. Formaran part del Consell Assessor les entitats del Solsonès vinculades a aquest àmbit.
· La Trobada d’Acordionistes de Solsona farà demà un homenatge a Ramon Riu, un dels seus impulsors. La cita arriba a la 28a edició amb la voluntat fer escola i garantir la pervivència de l’instrument.
· El Solsonès Obert al Món impulsarà un projecte de formació professional per a formar joves de Nicaragua en els camps de la construcció, fusteria i confecció. S’hi destinaran els fons recollits en el concert solidari de demà, amb Lax’N’Busto com a cap de cartell.
· El grup de teatre Lacetània estrena diumenge una comèdia d’embolics crítica amb la burgesia. Se n’ha fet una adaptació molt local tant pel que fa als noms dels personatges com als llocs que s’hi mencionen.
· El futur president d’Esquerra assegura a Solsona que els càrrecs electes locals guanyaran pes en la direcció nacional del partit. Oriol Junqueras ha presentat el llibre sobre la seva experiència al Parlament Europeu.
· Els experts preveuen que la producció de bolets es redueixi entre un 40 i un 80% respecte la de l’any passat. Malgrat això, des del Centre Tecnològic subratllen que la campanya pot superar la mitjana dels últims 16 anys.
· Un terratrèmol lleu sacseja la Vall de Lord sense provocar danys. Es va produir dilluns a la nit i va ser de 2,3 graus de l’escala de Richter.
· En esports, aquest migdia s’ha presentat el quadrangular del Club Futbol Solsona, que es durà a terme el cap de setmana del 17 i el 18 de setembre. En la seva quarta edició, el torneig es converteix en internacional amb la participació del Tottenham anglès.
· D’entre els actes previs a la festa major, aquest cap de setmana obren portes diverses exposicions arreu de la ciutat. Us les detallem a l’agenda cultural.


Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí