divendres, 18 de desembre del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 18 desembre 2009

Obertura

14 milions i mig d’euros. Aquest és el pressupost amb què compta el Consell Comarcal i els seus organismes autònoms per afrontar el 2010. La planta de pre-tractament de residus a l’abocador, la nova oficina de Joventut al Museu del Ganivet i la creació d’una botiga per promoure els productes autòctons són les principals inversions programades. Malgrat això, el cavall de batalla entre el govern i l’oposició va ser el Centre Sanitari. Esquerra Republicana acusa el nou president executiu de l’ens, Albert Muntada, de cobrar un sou encobert a través de l’ampliació de la partida destinada a dietes i desplaçaments. El govern de l’ens, per la seva banda, es reuneix la setmana vinent amb la consellera de Salut per avançar les negociacions per determinar qui es farà càrrec del manteniment de la nova planta sòciosanitària.

Titulars
· El casal cívic de Solsona costarà aproximadament el mateix que la biblioteca, però hi posarà els diners íntegrament el Departament de Governació. El Consell de Govern de la Generalitat ha aprovat aquesta setmana la inversió de 2 milions 600 mil euros. Les obres començaran el 2010 i duraran un any i mig.
· 2.079 solsonins es van expressar diumenge a les urnes. La consulta sobiranista va registrar un 26,7 per cent de participació, un índex que els promotors de cita valoren positivament si es compara amb altres convocatòries electorals. El suport a la independència de Catalunya es va imposar amb un 95 per cent dels vots.
· Es constitueix la comissió de seguiment de l’Agenda 21 de Solsona. Una trentena de persones representatives del teixit associatiu vetllaran per l’elaboració del procés i, un cop enllestit el projecte, per la seva implementació. L’Agenda 21 s’acabarà el mes de juliol.
· L’Ajuntament ha canviat l’ordenació dels aparcaments a una banda de la plaça del Camp. Des d’aquesta setmana no es pot estacionar damunt la vorera que flanqueja l’escola Arrels. Per compensar la pèrdua de places, s’han habilitat els estacionaments a la calçada i en línia.
· Una jornada organitzada per l’Ajuntament posarà sobre la taula dimarts els reptes de l’economia solsonina per a la propera dècada. Hi participaran diversos agents empresarials, financers i d’opinió de dins la comarca i de fora.
· El desacord del Consell Comarcal amb l’ampliació de zones vulnerables arriba al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Han admès a tràmit el contenciós administratiu contra aquest decret de la Generalitat.
· Aprofitant les festes nadalenques, el Pla d’Emergència Social enceta una campanya de recollida d’aliments. Se’n podran dipositar en una dotzena d’establiments de la ciutat.
· Urbanisme aprova el POUM de Riner. El nou planejament preveu la construcció de mig centenar d’habitatges, alguns dels quals seran de protecció oficial.
· Solsona recull més de 4.000 euros per la Marató de TV3. L’edició dedicada a les malalties minoritàries ha aconseguit batre rècords de donacions.
· La nova llei de la selectivitat treu al carrer un centenar d’alumnes de l’Institut Francesc Ribalta i l’Escola Arrels de Secundària. Es van manifestar dimecres pels carrers de Solsona coincidint amb la mobilització convocada a Barcelona.
· En esports, recordem els set partits a casa que disputa el Club Futbol Solsona aquest cap de setmana i els cinc del Club Bàsquet Solsona. També destaquem el torneig de patinatge artístic que el Solsona Patí Club organitza al pavelló tot el diumenge.
· A les proximitats de Nadal, l’agenda arriba carregada de propostes. Aquest vespre hi haurà el lliurament del premi Sígnum i demà la cloenda dels 10 anys del SOM. I diumenge a la tarda, concert de Macedònia per als més joves.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí