divendres, 11 de desembre del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 11 desembre 2009

Obertura
Una de les principals reivindicacions dels ajuntaments, sobretot els dels municipis més petits, és la dificultat que tenen per finançar-se. Aquesta situació s’ha vist agreujada amb la situació de crisi econòmica actual. Amb aquest rerefons, la Diputació de Lleida impulsarà l’any vinent el Pla de Finançament Local. A través d’aquesta iniciativa, els ajuntaments de la demarcació de menys de 1.000 habitants rebran el 2010 un mínim de 40.000 euros de l’ens provincial. Amb aquesta mesura, es pretén resoldre els problemes de liquiditat dels consistoris a l’hora de desenvolupar els seus projectes. Ahir ho va anunciar el president de la Diputació, Jaume Gilabert, en una visita institucional a la comarca.
Titulars
· La consulta sobre la independència d'aquest diumenge ja compta a Solsona amb un centenar de vots anticipats. És una xifra que l'Associació Volem Decidir valora molt positivament. La campanya electoral es clou demà, dissabte, amb una baixada d'antorxes des del Castellvell fins a la plaça Major.
· Muntada estén la mà a l’oposició al Consell Comarcal i proposa la creació d’una comissió de portaveus de tots els grups per gestionar el Centre Sanitari. David Rodríguez ho interpreta com una maniobra de distracció davant la dimissió del gerent.
· L'Ajuntament d'Olius es compromet a fer resoldre a Telefónica els problemes de telefonia i Internet a principi del 2010. Fa més de dos anys que duren les interrupcions en el servei al Pi de Sant Just.
· L'Associació l'Arada impulsa un projecte per professionalitzar el rol de les dones cuidadores. Es presenta dimarts vinent al matí al Casal de Cultura i Joventut
· La comercialització de productes de comerç just ja té un nou punt de venda a Solsona. El SOM fa una crida als establiments perquè apostin per aquesta línia de productes.
· Els habitants de La Coma i la Vall d’Ora, a Navès, ja disposen de cobertura de banda ampla. La Generalitat ha instal·lat dues torres de telecomunicacions per dotar aquests nuclis de servei.
· Solsona commemora el Dia Internacional del Migrant amb un programa d’activitats per a tots els públics. Des d’avui i durant una setmana, es farà una conferència i un espectacle infantil i es podran visitar dues exposicions.
· La Festa de Nadal dels Jubilats i Pensionistes canvia de format. La torronada se substituirà per un acte cultural al cinema París el proper dia 22.
· El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya projecta avui públicament un documental sobre la desforestació realitzat a Costa d'Ivori. Forma part d'un projecte de cooperació de l'ens de recerca amb aquest país africà.
· Ja hi ha parella guanyadora del concurs per fomentar la convivència intercultural Interkanvi. Són una noia solsonina i una d'ucraïnesa de 14 anys.
· En esports, destaquem la trobada d’escoles de bàsquet de la Catalunya Central. Serà demà al pavelló municipal d’esports.
· L'agenda d'aquest cap de setmana es presenta farcida de propostes per a tots els públics, des del programa per a La Marató de TV3 fins a la Fira de Santa Llúcia de Navès, els actes festius relacionats amb la consulta sobiranista de diumenge i les activitats que s'inclouen en la commemoració del Dia Internacional del Migrant.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí