divendres, 8 de març del 2013

Titulars i Obertura Informatiu 8 març 2013

Obertura
Amb prop d’un miler de persones del Solsonès a l’atur, qualsevol bri d’esperança és una injecció de moral. Coincidint amb el moment que les llistes de desocupació reflecteixen les conseqüències del tancament de Tradema, arriben notícies sobre les possibles inversions que cobririen el buit que ha deixat. La Generalitat assegura que abans de l’estiu es tancarà l’acord amb uns inversors catalans del sector de la biomassa per establir-se a Solsona. Inicialment, es crearien una quarantena de llocs de treball tot i que a la llarga se’n podrien generar més dels que tenia la fàbrica fustaire. Tant l’Ajuntament com el comitè d’empresa, a qui el Govern català manté al corrent de les negociacions, corroboren la bona marxa de les negociacions. Malgrat això, es mostren cautelosos fins que aquest primer pas cap a la reindustrialització de la ciutat i de la comarca no sigui una realitat ferma.


Titulars

• El Pla Inicia del Consell Comarcal, ubicat al Trampolí Emprenedor del Solsonès, al Seminari, rep una quinzena de consultes en els dos primers mesos de funcionament. En les properes setmanes s’hi posarà en marxa el Programa Fita del Cedricat.

• Sant Llorenç s’apunta a la llista de municipis denunciats per la delegació del Govern espanyol per declarar-se territori català lliure. L’Ajuntament de La Coma, que va aprovar una moció en aquest mateix sentit, de moment no ha rebut cap requeriment.

• Robatori frustrat a la gasolinera BonÀrea de Solsona. Els lladres van foradar la teulada per poder-hi entrar però no es van poder endur la recaptació.

• Un helicòpter privat s’estavella a Can Puig tan bon punt s’enlairava. Els tres ocupants en van sortir il•lesos.

• Experts d’arreu del món visitaran demà una explotació de tòfones a la comarca ubicada en una zona afectada pels incendis del 98. D’altra banda, una vintena de persones assistiran a la visita divulgativa també sobre aquest producte que s’organitza en el marc de la Fira del Trumfo.

• En esports, ens fem ressò del campionat de mitja marató de Catalunya aconseguit per Sancho Ayala, dels Fondistes del Solsonès.

• L’agenda cultural ens porta prop d’una vintena de propostes de la mà de la novena Fira del Trumfo i de la Tòfona. També hem de destacar el primer memorial Mossèn Jesús Huguet que es durà a terme demà al matí al Teatre Comarcal.

• Pel que fa a la previsió meteorològica, ens espera un cap de setmana variat amb sol i ruixats a partir de diumenge.
  Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí