divendres, 15 de març del 2013

Titulars i Obertura Informatiu 15 març 2013

Obertura
La salut, un dels pilars de l’estat del benestar, està més que mai al punt de mira en època de vaques magres. Com a tot arreu, al Solsonès, els últims anys s’han hagut de fer mans i mànigues per fer que les retallades repercutissin el mínim en l’atenció a l’usuari. Uns dels que més s’han hagut d’arromangar són els treballadors del Centre Sanitari, que es mostren indignats pel traspàs de 55.000 euros del romanent de l’ens de salut al Consell Comarcal. Ahir el personal va fer acte de presència a la Junta del Centre Sanitari on es va debatre la qüestió enmig d’un ambient molt tens. La direcció argumenta que la decisió ve marcada per la llei d’estabilitat pressupostària mentre que els treballadors no accepten que els diners en positiu fruit del seu esforç vagin a tapar el forat del Consell. Alguns membres de la junta, entre els quals la regidora de Salut de Solsona, Sara Alarcón, atribueixen aquesta operació a una mala gestió econòmica de l’ens intermunicipal.



Titulars

• El bisbe de Solsona qualifica de sorpresa agradable el nomenament del nou Papa. Novell es mostra satisfet pels primers gestos que ha tingut el pontífex cap als fidels.

• Les persones aturades tenen una nova eina per intentar millorar el seu futur laboral. S’ha posat en marxa el Dispositiu d’Inserció Laboral que, entre d’altres qüestions, intentarà fer casar les competències dels desocupats amb els perfils necessaris a les empreses de la zona.

• El Consell Comarcal prioritza la millora de camins en la sol•licitud d’ajuts per al Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat. El conjunt de les actuacions previstes a quatre anys vista supera el milió 600.000 euros.

• L’adquisició d’una nova màquina escombradora i d’una trituradora per a la poda de l’arbrat són algunes de les accions més destacades en matèria de medi ambient programades per aquest any. S’emmarquen en l’Agenda 21, que l’any passat l’Ajuntament va complir en un 96%.

• Els malalts de càncer podran beneficiar-se a partir de la setmana que ve d’un servei de fisioteràpia aquàtica. L’impulsen l’associació Fènix i Espaigua a través d’un conveni signat aquesta setmana.

• El nom de Sancho Ayala torna a ser protagonista de la informació esportiva. L’atleta de Fondistes del Solsonès ha aconseguit el campionat d’Espanya en la categoria de veterans.

• L’agenda cultural ens porta la presentació del Banc de Memòria Digital del Centre d’Estudis Lacetans demà a la tarda. L’última entrega del cicle de cinema infantil en català i la festa dels Pubills de Llobera són algunes altres de les cites més destacades del cap de setmana.

• Pel que fa a la previsió meteorològica, es preveu un cap de setmana amb pluges.
 
Podeu escoltar L'Informatiu complet aquí