divendres, 3 de febrer del 2012

Titulars i Obertura Informatiu 3 febrer 2012

Obertura
La mala experiència de les nevades d’ara fa dos anys han posat en peu d’alerta totes les administracions per evitar que es repetís aquell caos. Aquest cop, el Departament d’Interior s’ha curat en salut, fins i tot amb un excés de zel, i ha activat tots els protocols haguts i per haver en aquests casos. Tant l’Ajuntament de Solsona com el Consell Comarcal destaquen l’absència d’incidències els dos últims dies. Avui sembla que s’ha tornat a la normalitat. Tot i això, els sacs de potassa continuen a punt per ser escampats en un cap de setmana de desplom de les temperatures.

Titulars

· El Carnaval aposta definitivament per la sala polivalent. A partir de l’any que ve, l’organització abandona la sala Xelsa per traslladar tots els actes sota cobert a l’equipament municipal. El consistori i l’Associació de Festes han signat un conveni amb vigència fins al 2015.

·El Centre Sanitari condiciona una part de la planta sotacoberta per ampliar els serveis de l’àrea de Salut Mental. Això permetrà tornar a tenir tots els llits del sòciosanitari en un mateix pis.

· Aquest any, l’Ajuntament vol combatre l’incivisme dels propietaris de gossos que abandonen els excrements a la via pública amb la instal•lació de dispensadors de bosses i col•locació de noves papereres. És una de les actuacions programades per l’Agenda 21 el 2012.

· Olius multarà els veïns que NO duguin els gossos lligats. L’Ajuntament està en tràmits d’aprovació d’una ordenança de convivència ciutadana i una altra de neteja i tancament de solars.

· Aquest vespre el Canal 33 estrena el documental “Emboscats. Memòria d’una geografia secreta”. És una treball d’E2S amb la coproducció de TV3 i el CEL. Es basa en una investigació d’Esther Miralles amb testimonis de la comarca.

· Un dels efectes de l’onada de fred d’aquests dies és la suspensió d’aquells partits previstos a l’aire lliure. Al Solsonès, s’ajornen tres cites de la Lliga Comarcal de Futbol Sala. D’altra banda, destaquem el quart festival de patinatge artístic del Club Patinatge Solsonès.

· L’agenda cultural ve marcada per la celebració del sisè aniversari del Casal Popular la Fura al llarg de demà. També demà, s’estrena un nou cicle de cinema infantil en català.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí