divendres, 20 de gener del 2012

Titulars i Obertura Informatiu 20 gener 2012

Obertura
Contenció, retallades i optimització de recursos són els conceptes que més sonen a l’hora d’elaborar els pressupostos de les administracions públiques. Un efecte colateral d’aquesta política en els números del Consell Comarcal per a l’exercici vigent és la disparitat de criteris sobre la gestió dels recursos entre l’ens i el Centre Sanitari. El punt de fricció rau en l’increment del cost que el Consell vol percebre del Centre per serveis tècnics i administratius. El govern comarcal argumenta que en l’actual conjuntura econòmica no pot seguir subvencionant el percentatge d’aquestes despeses que assumia fins ara. Per la seva banda, el comitè d’empresa del Centre Sanitari tem que aquest increment dels costos pugui repercutir negativament sobre els treballadors i els serveis sanitaris. Aquest serà un dels punts que generaran més debat en el ple del Consell d’aquest vespre. L’ens preveu aprovar un pressupost conjunt que ascendeix a 13 milions d’euros, 600.000 euros inferior al del 2011.

Titulars
· De la manca de liquiditat a les administracions també se’n deriva el retard en el pagament, per part de la Generalitat, del Pla de Barris. A Solsona, això ajornarà la inauguració de la biblioteca comarcal, tot i que el consistori confia que sigui aquest any.

·Els batlles del Solsonès reclamen que els noms de les masies puguin figurar als encreuaments amb les carreteres principals i en reïterades ocasions. El Consell d’Alcaldes reclama a la Generalitat una modificació de la Llei de Carreteres, que també preveu subscriure aquest vespre el Ple del Consell.

· Un promotor privat busca inversors per desenvolupar a Solsona una urbanització que serveixi com a centre de recerca sobre l’efecte de l’habitatge en la salut. És un nou projecte per donar sortida a la zona de Cal Dot.

· Marta Puig, solsonina de 16 anys, i alumna de primer de batxillerat científic d’Arrels, guanya el segon Premi Protagonistes del Demà del Rotary Club.

· El llibre sobre el bisbe Novell ja és a les llibreries. La primera presentació de la publicació serà diumenge vinent a la tarda a Solsona.

· Els encontres futbolístics protagonitzen l’agenda esportiva d’aquest cap de setmana. El camp solsoní serà l’escenari de 14 partits.

·

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí
L’agenda cultural té com a centre d’atenció la celebració de la festa de Sant Antoni Abat tant a Solsona com a Sant Llorenç.