divendres, 3 de setembre del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 3 setembre 2010

Obertura

L’inici del curs escolar, a banda dels canvis en el calendari, també es veurà alterat a Solsona per diverses obres que s’estan completant a la zona de Setelsis i Arrels II. L’ampliació del pati del col·legi públic i la urbanització del carrer del Parc han obligat el consistori a impulsar alguns canvis en la mobilitat. A grans trets, afecta la senyalització i el condicionament de zones alternatives per a estacionar i desencotxar l’alumnat.

Titulars
· Malgrat la polèmica que va obligar a anul·lar la primera convocatòria, la prova 2 dies de trial Vall de Lord acabarà celebrant-se aquest cap de setmana amb seu a Sant Llorenç. L’organització s’ha vist obligada a introduir modificacions en el traçat. Tot i això, IPCENA ha tornat a presentar un recurs davant de Medi Ambient.
· Solsona va tancar el mes passat amb 727 persones a l’atur. En el conjunt de la comarca, la desocupació s’ha incrementat en un 7% respecte el juliol.
· Les entitats de la comarca decidiran la setmana que ve si constitueixen
una plataforma per defensar el projecte d’abastament des del pantà de la Llosa. Impulsa la reunió Empresaris per al Solsonès.
· Solsona ampliarà les rutes turístiques pel nucli antic amb una parada a les restes arqueològiques de Cal Carreres. Corresponen a una casa comuna medieval.
· El Centre Tecnològic preveu que la campanya de bolets serà pitjor que la de l’any passat però per damunt de la mitjana dels últims 15 anys. S’espera recollir entre 3 i 5 quilos de rovellons per hectàrea.
· El president de la Diputació de Lleida visita per primera vegada el nord del Solsonès. Sant Llorenç demana suport per construir un tanatori municipal i Odèn, per enllestir el Centre de Natura.
· Una quarantena de solsonins estan convocats aquesta tarda al Casal de Cultura per Solidaritat Catalana per la Independència. És la primera trobada que la plataforma liderada per Laporta organitza a la comarca. Properament se’n farà la presentació pública.

· Homes de terra i foc, els trabucaires de Solsona és el títol del llibre que es presenta diumenge al Teatre Comarcal. És obra de Montse Auguets, Ramon Montraveta i Pere Cuadrench i l’edita l’Ajuntament.
· L’Agrupació de Geganters reconeix la contribució de Roger Mas en la difusió de les músiques de la festa major proclamant-lo geganter d’honor. L’acte de lliurament del títol es farà el dia 9 a la plaça Major.
· En esports, destaquem que dues esportistes del Solsona Patí Club representaran Espanya en un torneig internacional que es disputarà el mes que ve a Bèlgica. Acompanyarà Paula Martínez i Mercè Llordella l’entrenadora Ester Fornell com a tècnica de la selecció.
· Aquest cap de setmana comencen a cremar-se els primers cartutxos de la Festa Major. Entre altres convocatòries, en destaca la trobada d’acordionistes i el concert solidari a càrrec d’Obrint Pas, demà, i la caminada i la cursa populars, diumenge al matí.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí